Дългогодишната сага с пловдивския зоопарк, чието строителство предизвика обвинения от

...
Дългогодишната сага с пловдивския зоопарк, чието строителство предизвика обвинения от
Коментари Харесай

Прокуратурата извади от списъка на обвиняемите за пловдивския зоопарк районен кмет

Дългогодишната сага с пловдивския зоопарк, чието строителство провокира обвинявания от страна на Специализираната прокуратура, продължава този път с отпадането на Димитър Колев, областен кмет на регион " Запад " в Пловдив, от листата на обвинените.
В листата обаче не престават да бъдат кметът на Пловдив Иван Тотев и някогашния му заместител Димитър Кацарски. Последното придвижване по този проблем беше връщането на обвинителния акт против Тотев, Кацарски и Колев от Специализирания углавен съд на прокуратурата, а в този момент отпадането на обвиняването към Димитър Колев.
Очаквано от дълго време, откриването на зоопарка отново се отсрочва, тъй като едно от последните решения на кмета Иван Тотев е да приключи договорите с компаниите, които до момента правиха строителството и надзора - асеновградската компания " Запрянови 03 " и софийското сдружение " Корект консултинг ". Те не работят, без да изясняват за какво. Тъй като остават към този момент по-дребни работи, довършването ще бъде осъществено не посредством социална поръчка, а с предложения. 
Преди пет години от остарелия зоопарк бяха изведени последните жители - мечките. Едната от тях - Габриела, умря неотдавна в Парка на танцуващите мечки в Белица. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР