Дългогодишната съдебна битка за забрана на строителството в парк Свети

...
Дългогодишната съдебна битка за забрана на строителството в парк Свети
Коментари Харесай

Без повече строителство в парка на град Сандански

Дългогодишната правосъдна борба за възбрана на строителството в парк „ Свети Врач “ приключи с триумф. Това заяви кметът на Сандански Кирил Котев, след окончателното решение на Върховния административен съд в интерес на общината.

Припомняме, че още през 2016 година бе издадена заповед за строителна възбрана в парка от кмета Котев, само че тя се обжалваше от притежател на аграрен парцел. След голям брой каузи, които бяха извоювани от община Сандански, идва и решението на най-висша инстанция, след което строителната възбрана е в действие за цялата територия на парк „ Свети Врач “.

В момента тече процедура за разработване на Подробен устройствен план на зоната, а всичко това ще даде опция за уравновесеното развиване на един от най-големите паркове в България. „ Радвам се, че успяхме да защитим това наше решение. Не единствено тъй като възбраната за строителството в парка бе поето като ангажимент от мен, само че и тъй като това е един от знаците на Сандански “, добави кметът Котев.

По думите му паркът е еднообразно значим за развиването на Сандански като туристически и състезателен център, и за локалните хора, които да имат прелестно място за разходка, и за игра на своите деца. „ Затова би трябвало да опазим парка и да не позволим неговото застрояване “, безапелационен бе градоначалникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР