Дългогодишна пациентка на Хемодиализното отделение към Областната болница реши да

...
Дългогодишна пациентка на Хемодиализното отделение към Областната болница реши да
Коментари Харесай

Признателна пациентка събра 1600 лева за Хемодиализата

Дългогодишна пациентка на Хемодиализното поделение към Областната болница реши да се отблагодари за положителните грижи, които получава от екипа с подаяние, което да улеснява работата им. Христина Господинова съумява да събере дарения общо от 1600 лв., освен това – без помощ от спонсори, единствено от жители, множеството от които са нейни другари. Още по-трогателното е, че тя съумяла да организира сполучлива акция, в случай, че през множеството време е прикована към леглото.

Жената споделя, че е била и в други лечебни заведения, само че от тази в нашия град е най-доволна - от съвсем всичко, като се изключи средата, в която обитават болните, някои стаи са с остарели обзавеждане и постелки. Затова през декември предложила на шефа на отделението доктор Петър Шиков да направи някакъв жест. Лекарят споделил, че им би трябвало дефибрилатор – налага се да го има в такова поделение.

Първоначално се изплаших при мисълта, че апаратът е прекомерно безценен и няма да се оправя, споделя Христина. Паралелно разгласих акцията си измежду близки и започнах да диря дефибрилатор по интернет. Успях да намеря един с много положителни параметри против 2800 лв.. Нещата със събирането на сумата обаче се оказаха извънредно сложни! Много дълго време си стоях на едни 400 лв., с тях нищо нямаше да мога да направя. После потръгна, отзоваха се както другари, по този начин и изцяло непознати. Като момиче, живеещо в Лондон, което също е било в пазарджишката хемодиализа и искаше да се отблагодари с подаяние. Мнозина пък напряко ме подведоха – дадоха обещание едно, а дадоха по-малко или въобще не се включиха. Ако всички обещаващи бяха дали даже единствено по 10 лв., щях да осъществя концепцията си още преди Нова година. Но не стана по този начин, събрах единствено 1600 лв..

Когато отива да приказва с доктор Шиков наново, Господинова с облекчение чува положителната вест – управлението на болничното заведение в това време е осигурило дефибрилатор. Двамата вземат решение, че вместо него с парите може да се купят принтери, с цел да заместят старите, постоянно създаващи проблеми. Както и шкафчета за част от стаите за заболели. Техниката и дребните мебели ще бъдат по местата си до дни.

Всички в диализата са съвършени и заслужават доста повече, споделя на финала на диалога признателната пацинтка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР