Дългогодишият огнеборец Иван Панайотов е кандидат на ГЕРБ за кмет

...
Дългогодишият огнеборец Иван Панайотов е кандидат на ГЕРБ за кмет
Коментари Харесай

Иван Панайотов: Политиката вместо апатия, трябва да създава надежда!

Дългогодишият огнеборец Иван Панайотов е претендент на ГЕРБ за кмет на Пазарджик. През август т.г. досегашният шеф на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в града. навърши 60 и излзе от системата на Министерство на вътрешните работи.

Иван Панайотов е човек с извънредно висок престиж в града. Огнеборец е от 36 години, в последните съвсем 20 е бил шеф на службата в Пазарджик и на районната дирекция. Многократно е награждаван за професионалните си триумфи през годините.

Тази година бе отличен с наградата „ Пожарникар на годината “, а във връзка професионалния празник на Министерството на вътрешните работи получи и почетно отличие „ За героизъм и заслуга “ - I степен.

Г-н Панайотов половината от акцията към този момент мина. До деня на изборите остават по – малко от две седмици. Какво успяхте и какво не успяхте да свършите до в този момент.

Повечето от това, което бяхме възнамерявали успяхме да го свършим. Представихме пред обществото главните проблеми на сегашната власт в основните посоки – финанси, стопанска система, градоустройство. Това беше значимо, с цел да забележим каква ще е отправната ни точка за идващия мандат. Което обаче е по – значимото – дадохме съответни решения на тези проблеми. Но най – значимо е да променим метода на ръководство на общината. Това е в основата. Ако тя продължава да се ръководи както до момента не можем да чакаме да се случи нещо по – друго. Вероятно има хора, на които това им харесва, само че от непрекъснатите срещи с жителите виждам, че болшинството от тях си споделят “Не може повече така”. Това, което към момента не сме съумели е да се преборим с апатията, с чувството, че нищо значително не може да се промени. Хората не са отговорни по тази причина, че мислят по този метод. На тях им е омръзнало да бъдат лъгани. Искат най – към този момент честност. Вярвам, че ще успеем да ги убедим, че тяхното присъединяване в изборите този път в действителност има смисъл.

Кои са акцентите в предизборната ви стратегия? Не им ли омръзнало на гласоподавателите да слушат за цели, инфраструктура и нововъведения.

Те желаят да бъдат решавани проблемите им, а освен да слушат за тях . А проблемите могат да бъдат решавани дейно единствено при съществуването на едно положително ръководство . Затова ние им предлагаме нов публичен контракт за положително ръководство. Обществен контракт, с който желаеме да сложим връзките сред властта и жителите на нова основа, на ясни правила и правила, на доверие, надзор и отговорност. Това не са празни приказки – по този начин работят по целия свят положителните ръководства и ние няма потребност да откриваме топлата вода.
Само освен това състояние можем да реализираме задачите в региона на финансите и стопанската система, на градоустройството, образованието и спорта. Друг метод няма.

Иначе главният ни акцент е върху публичните финанси, бизнес климата в общината и градоустройствената политика. В тези сфери е належащо да се подхващат дейности още от първия ден на управническия мандат.

Трябва да се направи одит и разбор на общинските финанси. Ще осъществяваме възстановителен проект за прекъсване на финансовото проваляне. Предлагаме и нова философия на програмно финансиране предвид на стратегическа визия и за повишение успеваемостта на разноските на общината. Особено значимо е да превърнем общината в предвидим и мечтан сътрудник както от страна на страната по този начин и на вложителите. Това значи нулева толерантност към всевъзможни форми на корупция и злоупотреби. Напълно постижима цел е да повишим три пъти размера на държавното и европейско финансиране при цялостно подпомагане и потребление на експертизата на страната. Трябва обаче да се захващаме крепко и да пишем положителни планове.

Крайно време е да стартираме осъществяване на заложените мероприятия в интегрирания проект за развиване на град Пазарджик за възобновяване на промишлената зона. Заедно с това ще създадем условия за развиване на нови промишлени. Най-важното тук е общината да даде информационен достъп – пътища, вода, електрическа сила. Предвидили сме ускорена реализация на план за западен околовръстен път за насърчаване на индустрия в терените към него. Тук имаме увещание за цялостно подпомагане от страната.

Чуват ли ви важите съграждани?

Казах ви и при започване на диалога – мъчно е. В момента, в който стане въпрос за ръководството на общината и диалогът стартира да се върти към думите далавери, схеми, корупция, надменност. И това е по този начин и в града и в селата. След толкоз години на хората им е мъчно да си показват, че общината може да се ръководи по естествения метод. За тези две седмици си дадох сметка, че политиката вместо да основава незаинтересованост, би трябвало да основава и вяра . И за това доста се веселя, че всеки идващ ден от акцията се вижда все по – огромен интерес към нашите оферти. Ние се опитваме да сме непрекъснато измежду нашите съграждани, да си приказваме очи в очи с тях. Когато няма от какво да се срамуваш диалозите се получават. Така ще действаме и във властта.

Как ще наподобява властовият ребус в Пазарджик след изборите?

Ще наподобява по този начин, както решат жителите на общината. Който си мисли, че бъдещето ще се реши от секрети сбирки, описи със “сигурни избиратели”, напън и закани, или живее в личен свят или подценява своите съграждани . Искам да успокоя всички – след изборите в Пазарджик всичко ще бъде наред. Ще се оправят нещата. Но за това ни е нужна поддръжката на жителите. Първата стъпка към смяната е дейното присъединяване на изборите. Колкото повече хора гласоподават, толкоз по – огромна ще бъде и нашата отговорност в ръководството. Колкото повече хора гласоподават, толкоз по – малко ще тежи купеният и корпоративният избор. Моят е апел е да се гласоподава “ЗА”, а не “ПРОТИВ”. ЗА смяната, ЗА разпоредбите и законността, ЗА честността, ЗА положителното ръководство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР