Дълго време се спекулираше, но сега се консолидират доказателства, че

...
Дълго време се спекулираше, но сега се консолидират доказателства, че
Коментари Харесай

Телефонът На Бойко Борисов Звънна, Тъжни Новини За България! Пак Останахме С Празни Ръце

„ Дълго време се спекулираше, само че в този момент се консолидират доказателства, че новата фабрика VW ще бъде издигната в Турция. Това явно се случва след съществени поръчки от Анкара. Саудитска Арабия и България остават с празни ръце “, твърди изданието, което се базира на източници от Берлин.

Местоположението Маниса покрай Измир към този момент е несъмнено съгласно държавни кръгове в Берлин за новия цех.

Турция е приела всички условия на концерна, като е направила даже някои необикновени отстъпки, твърди още изданието.

Едната от тях е необикновената за Турция държавна гаранция за инвестицията, а другата – анулиране на налог ползване, който зависи от мощността на автомобила и при лимузините на марката „ Пасат “ би бил 41% от цената.

България е била изпреварена от Турция най-много поради огромния вътрешен пазар, се показва още в материала на Tagesschau. Само на вътрешния й пазар се чака продажбата на 40 000 лимузини „ Пасат “ годишно. По-голямата част от тях ще купува турската страна за държавния си уред.

Освен „ Пасат “ в новия цех ще се създават и модели на „ Шкода “ и „ Сеат “.

Лобист, работещ за Анкара в Германия, твърди, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е подготвен по изключение да даде някаква държавна гаранция за всички съглашения, подписани с VW, написа Блиц. Анкара е изпълнила всички искания на VW, даже и при „ изключителното “ търсене на такава гаранция.

Решението в интерес на Измир наподобява е било взето макар сериозната съпротива от страна на чиновниците. Преди всичко работническият съвет на VW смята, че спазването на правата на чиновниците и присъединяване на чиновниците в тематики, свързани с бизнеса, би било проблематичо на място, като Турция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР