Дълго време се смяташе, че малката или умерената употреба на

...
Дълго време се смяташе, че малката или умерената употреба на
Коментари Харесай

Не можело да си пийваме дори по мъничко, установиха учените

Дълго време се смяташе, че дребната или умерената приложимост на алкохол носи изгоди за здравето на индивида. Това разбиране се е основавало на проучвания, които свързвали въздържанието от алкохол с по-ранна смъртност спрямо умереното користолюбие.

Резултатите от огромно проучване, извършено в Германия, сочат, че от алкохола нормално се отхвърлят хора, които имат проблеми със здравето, или такива, които преди са злоупотребявали с пиенето.
 Ето за какво през зимата пием повече алкохол Ето за какво през зимата пием повече алкохол
Ново изследване откри директна връзка сред спадовете на температурата и лимитираното излагане на слънчева светлина върху потреблението н...

Именно с това се изяснява следената причинност, съгласно която трезвениците имат по-високо равнище на смъртност спрямо тези, които пият алкохол в дребни или умерени количества. Статията на откривателите е оповестена в изданието PLOS Medicine.

Немските учени са анализирали данните на инцидентна извадка от 4028 германци, които през 1996-1997 взели участие в допитване с въпроси за метода на живот, болести и приложимост на алкохол. В момента на допитването участниците били сред 18 и 64 години.

Изследователите разкрили, че преждевременната гибел на трезвениците най-често се изяснява не с самоограничение от алкохол, а с други фактори, като да вземем за пример хронични заболявания, пушене или приемане на опиати, корист с алкохол в предишното и свързани с това здравословни разстройства.
 Храните, които не би трябвало да се употребяват с алкохол Храните, които не би трябвало да се употребяват с алкохол
На всеки е известно, че комбинацията на алкохол с някои лекарства може да докара до тежки, а от време на време и до съдбовни последствия. Това ва...

„ Дълго време се смяташе, че използването на алкохол в ниски до умерени количества може да има позитивно въздействие върху здравето – споделя ръководителят на проучването Улрих Джон от Медицинския факултет на университета в Грайфсвалд. –Това се основаваше на данни, че трезвениците умират по-рано, в сравнение с едва или умерено пиещите хора. Ние открихме, че при множеството трезвеници в анамнезата е имало проблеми с алкохол или опиати, рискована приложимост на алкохол, всекидневно пушене или едва здраве, т.е. фактори, които предсказват ранна гибел. “

Изследователите считат за неверно публикуваното мнение, че лимитираната приложимост на алкохол е потребна за здравето. Авторите на публикацията означават, че хората, които не пият алкохол, надалеч не всеки път имат по-кратък от упования живот.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР