Дълго време ми се искаше да седна и да напиша

...
Дълго време ми се искаше да седна и да напиша
Коментари Харесай

За филмите, които още помним

Дълго време ми се искаше да седна и да напиша няколко фрази за този филм, който надълбоко скрих в душата си, само че ми се желае да предизвиквам повече от вас да се впуснете в това пътешестване от Сирия до Рио.

The Swimmers („ Плувкините “) по Netlix е извънредно мощен и покъртителен филм основан на същинската история на сестрите Юсра и Сара Мардини. Има звездно начало и край като за олимпийски край.

Сали Ел Хосейни с трогателна респект ни представя живота на сестрите Мардини. Две момичетата - обикновени младежи, хвърлени в изключителни условия. С безкористната сестринска дружба, която уголемява обсега на прочувствената персонална история се следи и по-широката филантропична рецесия, пред която са изправени мигрантите и до през днешния ден.

Това е една същинска история за фантазията на човек. За тази фантазия, която те дърпа напред и те кара да стоиш на повърхността. Точно тази, с която дишаш надълбоко и плуваш напред, с цел да я сбъднеш.

Една момичешка реалност за орисите на две сирийки, които бягат от войната, един триум на доста несъгласия, на боязън и бягство от родината. Но както споделя Юсра Мардини, хората не избират да бъдат бежанци, те напущат страната си, поради война и принуждение.

Едно от значимите въздействия на The Swimmers е способността му да основава съпричастност и схващане към бежанците. Като изобразява прекарванията на сестрите Мардини (Натали и Исла), филмът хуманизира бежанската рецесия и разрешава на феновете да се свържат с героите на персонално равнище.

Филмът на Сали Ел Хосаини служи като трогателна респект към милионите бежанци, които са рискували всичко, с цел да търсят сигурност и по-добър живот, само че и освен. Този филм заслужава да бъде гледан и ще видите какъв брой време по-късно ще го мислите и анализирате. Този филм задава въпроси и търси отговорите!

“Понякога вашата цел в живота е доста по-голяма, в сравнение с можете да си визиите “

 казва Юсра Мардини, сирийския емигрант и олимпийски първенец по плуване.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР