Дълго време камерите за смартфони се преценяваха по броя мега

...
Дълго време камерите за смартфони се преценяваха по броя мега
Коментари Харесай

Sony IMX586 обещава 48МР камера за всеки смартфон

Дълго време камерите за смарт телефони се преценяваха по броя мега пиксели. С течение на времето, и маркетинговите екипа, и потребителите се научиха да гледат оттатък елементарните цифри. Sony обаче наподобява обръща нещата още веднъж с новия си IMX586 датчик за изображения за смарт телефони. Докато повече мегапиксела не постоянно значи по-добра фотография, мъчно е да се отхвърли изгодата от това, че 48 мегапиксела заемат същото място като общоприетия датчик за камери за смарт телефони, обещавайки освен изображения с висока разграничителна дарба, само че и по-добро показване при слаба светлина.
Докато смарт телефоните на компанията не завоюват награди в нито една категория, Sony към момента има задоволително пазарно наличие, когато става въпрос за датчици на камера. Тяхната гама от IMX мобилни датчици за изображения, в частност, е мощно ценена даже от производителите на конкурентни смарт телефони на компанията. IMX586 води на конкуренцията и не е изненада, че можем да го забележим в много топ модели.

48 мегапиксела води датчика до същинско равнище на SLR качество , само че това е повече от чисто. Да, многото пиксели сами по себе си към този момент допускат преимущества като равнищата на висока сензитивност и високо засищане. При всеки пиксел с размери 0,8 микрометра, датчикът мери единствено 8 мм, задоволително огромен за 1/2 инчов датчик.

По-важното обаче е, че IMX586 употребява пъстър филтър Quad Bayer, при който всеки 2 × 2 пиксела употребява същия цвят. Това е изключително потребно при обстановки със едва осветяване, при които цветовете на тези четири прилежащи пиксела се усилват, което води до висококачествено, 12-мегапикселово изображение с ниско равнище на звук.

Като се има поради времето на оповестяването му, има късмет Sony IMX586 да дебютира в Xperia XZ3, който от своя страна ще се появи на IFA 2018 през септември. Може би нововъведението на датчика ще бъде задоволителна, с цел да може DxOMark да вкара водещите флагмани на Sony в своето фамозно тестване, с цел да се види къде в скалата се намират същинските телефони от висок клас Xperia.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР