Дълго пазена тайна на шведската писателка Астрид Линдгрен е причината

...
Дълго пазена тайна на шведската писателка Астрид Линдгрен е причината
Коментари Харесай

Мистерията около написването на Пипи Дългото чорапче е разкрита! В дъното на историята е...

Дълго защитавана загадка на шведската писателка Астрид Линдгрен е повода тя да сътвори една от най-любимите героини от детската литература „ Пипи Дългото чорапче “, се твърди в новия биографичен филм за писателката, който бе показан на „ Берлинаре “.

" Да се превърнеш в Астрид “ на датската режисьорка Перниле Фишер Кристенсен изважда на бял свят малко познатата история зад основаването на най-търпеливото и в същото време диво момиче на света, със стърчащи рижави плитки, лунички в обилие и свръхчовешка мощ.

Като тинейджърка в консервативната Швеция през 20-те години на предишния век Астрид Линдгрен (тогава към момента Астрид Ериксън) завърта спекулация с шефа си – женения основен редактор на локален вестник – а след това и забременява от него, предаде БГНЕС.

Завъртайки се към тази история, кинобиографията преглежда тежките избори, които Линдгрен бива принудена да направи, както и житейските уроци, които тя извлича от обстановката.

" Това, което се случва в тази история, трансформира Астрид в в действителност, в действителност мощен човек. Едно от нещата, които тя евентуално научава е, че би трябвало да мислиш самичък за себе си ", отбелязва самата Фишер Кристенсен за Агенция Франс Прес.
" (Философът Емануел) Кант също счита по този начин, само че Астрид Линдгрен споделя тези неща по един доста, доста елементарен метод, който непосредствено влиза в детското схващане “, добавя той, написа Блиц.

Според 48-годишната Фишер Кристенсен шведката е " един от най-иновативните и авторитетни писатели на нашето време ", а героите й са образец за подражателство за генерации хора.

" Аз персонално не бих била същият човек, в случай че нямах Пипи ", заключва режисьорката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР