Дълго натрупваното напрежение между Русия и САЩ излезе наяве вчера,

...
Дълго натрупваното напрежение между Русия и САЩ излезе наяве вчера,
Коментари Харесай

Възможно ли е руските предупреждения към САЩ да се окажат блъф?

Дълго натрупваното напрежение сред Русия и Съединени американски щати излезе нескрито през вчерашния ден, откакто Москва осъди свалянето на сирийски аероплан от американската войска, заплаши да атакува самолети на Съединени американски щати и техните съдружници западно от река Ефрат и заплаши да спре горещата линия сред двете страни, целяща да се заобикалят конфликти сред техни самолети във въздушното пространство над Сирия, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Ден по-късно Австралия разгласи, че прекратява въздушните удари в Сирия, които нанася като част от ръководената от Съединените щати коалиция, съобщи Ройтерс.

Вашингтон желае възобновяване на военната връзка с Москва за дейностите в Сирия

Последната ескалация на спора става в миг, когато съперничещите си страни се доближават една до друга в елементи от Сирия, които не са под безстопанствен надзор. Сирийски държавни войски и подкрепяни от Иран милиции се доближават от изток до подкрепяните от Съединени американски щати размирен сили.

Сред тях са и силите, за които Пентагонът се надява, че ще преследват екстремистите от " Ислямска страна " през р. Ефрат, откакто завладяват самопровъзгласената столица на групировката, сирийския град Ракка. Сблъсъкът на разнородните сили на процедура сътвори война във войната.

Съединени американски щати смъкнаха сирийски аероплан, Русия ги упрекна в експанзия

Руските предизвестия може да се окажат блъф, акцентира в. " Ню Йорк таймс ". Но в бързо изменящата се конюнктура в сирийската революция даже заканите могат да доведат до риск от нежелателен конфликт.
 Съединени американски щати потвърдиха, че американски военен аероплан е свалил сирийски бомбардировач в провинция Ракка БГНЕС
Руската опасност да третира като цели американски самолети на запад от р. Ефрат води до затруднения, тъй като Ракка е в обсега на съветската и сирийската противовъздушна защита. Генерал-лейтенант Джефри Хариджан, управляващ въздушните интервенции на интернационалната антиджихадистка коалиция, заяви, че е имало случаи, когато наземни радари са били насочвани към самолети на обединението.

Русия предизвести Съединени американски щати да не закачат сирийските сили

Той добави, че водената от Съединени американски щати коалиция ще продължи да нанася удари по " Ислямска страна " и да обезпечава въздушна поддръжка на Сирийските демократични сили, само че са направени промени на въздушните интервенции, позволяващи да се понижат заканите към тях до рационално ниво.

Съединени американски щати се въвличат от ден на ден в сирийската война, като се бият на фронтовете към територията на " Ислямска страна ", на които има от ден на ден участници, предизвестява в. " Вашингтон пост ".

Освен изказването на Русия, Иран нанесе ракетен удар по следената от ИД територия в Източна Сирия. Това беше първият сходен удар, нанесен от Техеран по екстремистката формация и той демонстрира обсега на иранската военна мощност против враговете му в района, отбелязва американското издание, припомняйки, че Съединени американски щати нанесоха серия от въздушни удари против подкрепяни от Иран сили.

Докато главните сили, подкрепящи враждуващи страни в сирийската война, правят все по-интензивни интервенции против ИД, рискът от експлоадиране на спор наподобява нараства с всеки минал ден, акцентира в. " Вашингтон пост ".

Подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили напредват в предградията на Ракка, подкрепяни от въздушни удари на интернационалната коалиция. Ако още веднъж бъде подложен на нахлуване от подкрепящи Асад сили, Вашингтон може да бъде заставен да пази обединението, рискувайки да разпали напрежението с ирански и сирийски войски в Сирия, предизвестява изданието. По тематиката Вашингтон желае възобновяване на военната връзка с Москва за дейностите в Сирия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР