Дълго чакане на опашки, непознаване на нормативните актове и изискване

...
Дълго чакане на опашки, непознаване на нормативните актове и изискване
Коментари Харесай

Таен клиент установил, че в КАТ се чака 6 часа на опашка

Дълго очакване на опашки, непознаване на нормативните актове и условие на ненужни документи от жителите. Това са част от проблемите при обслужването на жители, открити от " секрети клиенти " при инспекция на 13 администрации в страната, поръчана от държавното управление. Резултатите бяха показани в четвъртък, а на администрациите към този момент е подредено до 1 месец да отстранят проблемите.

Очаквано инспекцията на " тайните клиенти " е включвала и услугите на столичния КАТ. Не е загадка, че на множеството му гости им се постанова да си вземат отпуск, с цел да си свършат работата. Така и " тайният клиент " трябвало да чака 6 часа, с цел да подаде заявление за възобновяване на шофьорската си брошура. Докато е бил на опашката, той е забелязал пропуски в организацията на работата - препращане на разнообразни гишета. Освен това нямало опция да се получил информация по електронната поща, че декларираният документ към този момент е подготвен.

Проверката в Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) посочила, че от хората се желаят ненужни документи. Проверената услуга е освобождение от винетка на хора с над 50% неработоспособност. " Тайният клиент " е открил, че служителите им желаят ненужни документи като огромен ваучър на колата, застраховка и така нататък Пак в АСП при разпределяне на еднократна помощ за раждане на дете се изискват спомагателни документи, които не са в нормативната уредба, като акт за раждане и документ от банка за сметка.

В столичния регион " Триадица " са тествани услугите издаване на схема за аграрен парцел и презаверяване на схема. Установено е, че с цел да изискат услугата, хората би трябвало да чакат 20 минути, колкото е максимумът. Служителите на гише не са осведомени с нормативните документи, а периодите за издаване са по-дълги от плануваните в Административнопроцесуалния кодекс. " Дори имаме издаване на схема, която не дава отговор не настоящото положение на парцела ", сподели Здравко Сечков, който е чиновник на компанията реализатор на плана.

Проучването е открило и проблеми при издаване на позволение за дълготрайно пребиване на чужденци в Министерство на вътрешните работи. В случая липсва информация на непознат език, чака се дълго, формулярите са сложни за попълване, а отношение на чиновниците не е общително и дружелюбно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР