„Дългият път към нощта на Аскеер е заглавието на нов

...
„Дългият път към нощта на Аскеер е заглавието на нов
Коментари Харесай

Филм за 30 годишната история на театралните награди "Аскеер" по БНТ

„ Дългият път към нощта на Аскеер " е заглавието на нов документален филм, който БНТ1 ще излъчи на 29 юни от 22 часа. Лентата е с времетраене 58 минути и е първият документален роман за основаването и историята на театралните награди Аскеер.
Българска национална телевизия е обвързвана с влиятелната премия от самото й основаване - в Златния фонд се пазят всички снимани церемонии, като се изключи първата, която не е била снимана с камера. Тя се е състояла в НДК през 1991 година и е траяла единствено 45 минути. От нея са непокътнати единствено няколко фотоси, които екипът на кино лентата намери и ще покаже.
Филмът още веднъж ще срещне феновете с огромни имена на българската просвета, доста от тях към този момент не са измежду нас. Ще си напомним затрогващите реакции на любимци на българската аудитория, носители на премията през годините -как се усеща Йорадн Радичков, получавайки своя Аскеер, по какъв начин Татяна Лоловани кара да се смеем, за какво плаче Мария Каварджикова и защо тъгуват Юлия Огнянова и Иван Кондов.
Специално за кино лентата са снимани изявленията с огромния Васил Михайлов, Миро Пашов, шеф на спектакъл „ Българска войска ", Диана Добрева, троент притежател на Аскeер и режисьор на церемонията в 10 следващи години, Милен Миланов, дълготраен ръководител на фондация „ Аскеер ", Влади Люцканов - артист и дълготраен режисьор на церемонията, Георги Чапкънов-Чапа, създател на статуетката на премията, Ивайло Христов, артист, режисьор и дълготраен участник в церемонията. Някои от тях споделят незнайни до в този момент обстоятелства, останали зад кулисите.
Във кино лентата ще забележим и цяло съзвездие млади артисти и изгряващи звезди.
Лентата носи духа на типичния за церемонията „ Аскеер ", мюзикъл - театър, и включва редица знакови фрагменти от церемониите през годините. Сценарист е Албена Александрова, а режисьор - Станислав Терзиев.
Гледайте документалния филм „ Дългият път към нощта на Аскеер " по БНТ1 на 29.06.2020 година, понеделник от 22 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР