Дългите "мокри" обеди скоро ще са минало за Лондонската борса

...
Дългите "мокри" обеди скоро ще са минало за Лондонската борса
Коментари Харесай

Лондонската борса за метали забрани пиенето в работно време

Дългите "мокри " обеди скоро ще са минало за Лондонската борса за метали (LME). А тя е един от последните бастиони на директната търговия на планетата, твърди авторитетният "Файненшъл таймс ". Най-големият международен пазар за индустриални метали се насочва към политика, която ще забрани на търговците на борсовия под и на обслужващия ги личен състав да употребяват алкохол по време на работа. Членовете на "кръга " - това е комерсиалната повърхност във форма на окръжност, където брокерите седят на червени дивани и оказват помощ за образуването на международните котировки на мед, никел и алуминий - са били осведомени за решението на борсовото управление във вечерните часове на 13 юни.

Промяната на разпоредбите ще се отнася за към 120 души от офисите на LME, намиращи се на площад "Финсбъри " в лондонското Сити. Това е последната крачка към формализирането на държанието на 142-годишното пазарище, чиито търговци се употребяват с репутацията на хора, пристрастени към дългите разгулен обеди. Найджъл Фараж - водач на новата партия "Брексит ", постоянно си спомня с блян за дългите часове на запой на борсата, където също е търгувал с метали преди да навлезе в политиката.

Тържището попадна под пресечен огън през предходната година, откакто търговецът на метали "Джералд груп " бе хазаин на събитие в клуб "Плейбой " в елитния лондонски квартал "Мейфеър " по време на "Седмицата на LME " - най-голямото годишно "джамборе " на бранша.

Борсовото управление отговори на рецензиите през април с първия в дългогодишната си история Кодекс за ръководство, в който се показва, че страни по покупко-продажби или членове на борсовата администрация не могат да се включват в събития, които карат "някои пазарни участници " да се усещат неловко.

През май LME дефинира някогашния банкер Гей Хюи Евънс за първия в историята на съществуването си ръководител от нежния пол. А наскоро управлението на тържището заяви, че от 2022-а нататък тук ще бъдат търгувани единствено "метали от виновни източници ".

Борсата, чието оперативно управление е поверено на 37-годишния някогашен капиталов банкер Мат Чемръблейн, ще има право да постанова санкции или забрани за търговия при нарушение на правилника, което няма да важи за личния състав на LME.



"Кръгът " е последният търговски терен за реализиране на "физическа " търговия. Той има девет дилърски групи - всичките подвластни на новите правила - които могат да търгуват за сметка на клиентите си. Сред тях са брокерите Marex Spectron, Triland:etals, Sucden Financial и CCBI Metdist. Кръгът продължава традицията от началото на ХІХ век когато търговците на метали са чертаели кръг на покрития със стърготини под на кафене в Лондон.

Днес дилърите седят на канапета от алена кожа, ситуирани под формата на кръг с диаметър от 20 метра и си разменят гръмогласно поръчки по време на инфарктни петминутни търговски сесии. Някои от старите правила обаче са съхранени. Например, дилърите от Кръга нямат право да напущат местата си. През 2014-а LME санкции с съвсем 14 хиляди паунда търговец на мед, тъй като застанал прав в кръга.

Макар че въвеждането на електронната търговия направи Кръга не изключително подходящ, той към момента играе значима роля в определянето на цените на металите, като на процедура фиксира котировките на медта, цинка и алуминия при приключването на борсовата сесия.

LME не разрешава потреблението на алкохол две години откакто това направи и застрахователната група "Лойдс ъф Лъндън ". Забраната обаче важи единствено за личния състав й, само че не и за застрахователните брокери и за гарантите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР