Дълги опашки за олио на ниска цена се извиха пред

...
Дълги опашки за олио на ниска цена се извиха пред
Коментари Харесай

Опашки за олио в страната: Държава и производители успокоиха, че няма дефицит


Дълги опашки за олио евтино се извиха пред хипермаркетите в страната.

В Бургас, 77-годишен мъж умря, до момента в който се реди.

Вицепремиерът Корнелия Нинова свика незабавна среща със зърнопроизводителите. И разгласи, че няма причина за напрежение.

След напрежението за олио в цялата страна, страна и производители се събраха, с цел да обсъдят цените на пазара. Министърът на стопанската система Корнелия Нинова бе безапелационна, че олио има и не съществува никаква заплаха от недостиг по щандовете. Властта е подхванала ограничения против спекулантите, само че все пак през днешния ден по време на презапасяване с олио, в Бургас се стигна до драматичен случай.

Снимка: bTV


77-годишният мъж се наредил час преди да отвори магазина. Когато отварят вратите, той е измежду първите, които стигат до палетите с олио, само че там му прилошава.

Иван Бакърджиев е чакал на опашката дружно с умрелия мъж на минусови температури, след това вътре го видял до бутилките с олио.

" Той беше лежащ с тил облегнат на един палет и беше се отпуснал, аз не видях дали някой го удари, инфаркт или инсулт е получил?! ", споделя Иван.

Аутопсия в правосъдна медицина ще откри аргументите за гибелта на мъжа.

Снимка: bTV


Новината, че в една от огромните вериги олиото през днешния ден ще е под 3 лв. за литър бе задоволителна, с цел да провокира стълпотворение във магазините в цялата страна. Въпреки минусовите температури опашките се извиха още в ранни зори. В обществените мрежи се завъртяха фрагменти от Враца, София, Бургас, Ямбол.

И производителите, и търговците настояват, че олио има и не е належащо да водиме война, с цел да си го купим.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР