Дълги опашки се вият в големите магазини заради коронавируса, алармира

...
Дълги опашки се вият в големите магазини заради коронавируса, алармира
Коментари Харесай

Опашки се вият в големите магазини заради коронавируса

Дълги опашки се вият в огромните магазини поради ковид, сигнализира фен на Нова телевизия. Той е изпратил видоклип, на който се вижда по какъв начин паникьосани хора се презапасяват с хранителни артикули, написа " Флагман ".

``
реклама

Вероятно повода е обвързвана с новината за предлагането за въвеждане на изключително състояние, само че не се планува цялостна карантина и магазините ще останат отворени, сподели водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. 

Колежката му Аделина Радева пък цитира премиера, който посочи, че има най-малко за 30-40 дни хранителни артикули. 

За да не се пазари под паника, магазинерите да зареждат незабавно опразнените лавици, прикани Николаев. 

Междувременно Българска национална телевизия заяви, че е негативна тестът на 55-годишната жена, за която бе обявено, че е избягала от лечебното заведение в Пловдив, откакто получила паник офанзива.

Днес се чака да излязат резултатите от пробите за ковид на двама пациенти, настанени за наблюдаване в Инфекциозната клиника в Пловдив.

Снощи станаха ясна пробите на четирима пациенти в Инфекциозната клиника в града. Всички те са негативни. Изследвани бяха две дами - на на 25 и 61 години, и мъж на 33 години.

Отрицателна е тестът на 55-годишната плавдивчанка, за която бе обявено, че ненадейно е напуснала лечебното заведение в Пловдив, откакто получила паник офанзива. Тя е подписала декларация от лекарите да се прибере у дома. Вчера обаче беше върната в Инфекциозната клиника след диалози със здавните управляващи, макар че тя не е имала каквито и да е признаци.

По време на празненство пловдивчанката е била в контакт със 77-годишния брачен партньор на дамата от монтанското село Василевци, която стана първата жертва на COVDI-19 у нас. След като схванала за болестта, самата пловдивчанка потърсила медиците.

Няма пътвърден случай от всички изпратени досега проби от Клиниката по пулмология в Пловдив.

Под наблюдаване в Инфекциозната клиника остават две дами. Проби от тях бяха взети през вчерашния ден.

От Кризисния щаб в Пловдив оповестиха новите превантивни ограничения против разпространяването на ковид. Препоръчва се ограничение на обществените контакти, най-много на възрастните хора. Пенсионерските клубове в града не работят. Дезинфекцията на публичните места продължава. Разработва се и проект за деяние при развиване на зараза в Пловдив.

Предстои стерилизация на всички пловдивски учебни заведения. Те са в подготвеност за отдалечено образование, в случай че това се наложи. Детските градини работят със сборни групи с към 40% от децата.

Днес в 11 часа регионалният шеф привиква нов спешен щаб. Ще бъдат набелязани нови ограничения. Ще бъде изискана и численост на апаратите за обдишвания.

Подобни ограничения се взимат и в Бургас. От през днешния ден всички бургаски учебни заведения са затворени, заяви нощес кметът на града Димитър Николов. Той направи публично изказване минути, откакто стана ясно, че Министерски съвет ще предложи на Народното събрание оповестяването на изключително състояние в цялата страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума м
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР