Дълги години Toyota бе ако не лидер, то поне в

...
Дълги години Toyota бе ако не лидер, то поне в
Коментари Харесай

Корейците изпревариха Toyota по надеждност

Дълги години Toyota бе в случай че не водач, то най-малко в призовата тройка на производители на най-здрави коли в Щатите. Новият, 29-и подред, годишен рейтинг на американската маркетингова компания J.D. Power обаче подрежда японската компания в дъното на челната десетка.

Новата ранглиста на J.D. Power е формирана въз основа на резултатите от анкета измежду 37 000 водачи. Те са отговаряли на въпроси за техническите неизправности, с които са се сблъсквали през последните 12 месеца, а другите марки са подредени по брой на повредите на 100 автомобила.



Рейтингът за надеждност за 2018 година отрежда на Toyota едвам девето място със 127 казуса на 100 коли. Миналата година японската марка е заемала 3 позиция в същата ранглиста.



Аналогични резултати демонстрира и BMW. Според допитването през миналата година на всеки 100 баварки са се падали по 127 повреди.



Най-голяма изненада обаче сервират корейските марки. Възходът на Kia и Hyundai стартира още в рейтинга за 2017-а, а тази година те демонстрират още по-впечатляващи резултати.

Според анкетата на J.D. Power на 100 автомобила Kia се падат 122 повреди против 148 предходната година, а на 100 "хюндая " - 124. Това отрежда на двете компании надлежно пето и седмо място.


Рейтинг за надеждност на JD Power 2018
10. Lincoln

9. Toyota

8. BMW

7. Hyundai

6. Chevrolet

5. Kia

4. Infiniti

3. Buick

2. Porsche

1. Lexus

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР