Дълги години Слави Трифонов твърдеше, че води война с жълто-кафявите

...
Дълги години Слави Трифонов твърдеше, че води война с жълто-кафявите
Коментари Харесай

Слави Трифонов срещу Лена Бориславова: Едно грандиозно падение


Дълги години Слави Трифонов твърдеше, че води война с жълто-кафявите медии. След пошлата и сексистка офанзива против Лена Бориславова той дефинитивно се трансформира в техен музикален акомпанимент. Дали не е бил постоянно?

" Скъпа моя Недялко, обичаш ме малко. Ах, тъпо, тъпо... ". Помните ли тези билбордове? През 2016 година Трифонов заплати те да бъдат окачени на основни места в София. Това беше неговият отговор на изявленията в един уебсайт, призивен себе си „ осведомителна организация “. Според въпросните изявления Трифонов бил гей. Засегнатият шоумен реши тогава да унизи основния редактор на същата тази „ организация “, като му заприказва в… женски жанр. В света на Слави явно по-унизително нещо от това няма. 

Нападки, сексистки обиди
Редакцията предлага
Като си спомним тези и други епизоди от кариерата на водача на Има Такъв Народ, надали ще се изненадаме, че в следващата си демонстрация на беззащитност, подбудена от грандиозния неуспех, с който мина и си отпътува от политиката, той реши да прибегне до гнусна сексистка офанзива против някогашната говорителка на кабинета „ Петков “. И в нея, без каквито и да е угризения, да цитира клевети, персонални нападки и явни клюки от същата помийна яма, на която самият той е ставал жертва през годините.  

Нека се върнем към разправията през 2016 година. Едната страна доближи неподозирани морални низини с клеветите и обидите си против шоумена. А той отговори с думите „ Ще те намеря. Ще те открия. И ще те опъна… от обич “. След това реши да вкара сюжета в някаква балканска версия на романа на Марио Пузо, като му изпрати 20 червени карамфила. Особени културни разлики в държанието и говоренето на протагониста и антагониста в този разказ обаче нямаше. 

Генезисът на късата, само че приключила с величествен неуспех, също има подобен сюжет. Някогашните другари Бойко Борисов и Слави Трифонов се скараха, а по-късно вторият стартира да се трансформира във все по-яростен критик на първия и да опипва почвата за политически план. Макар Трифонов да завоюва и натрупа поддръжка, като инструментализираше „ патриотизма “ и „ българщината “ посредством скъпи и добре композирани продукции, а Борисов и до през днешния ден да играе на тънката струна на „ народнящината “, резултатът е един и същи - и двамата накараха хората да повярват в едно: макар че не имат нужния ценз, те са едни от тях и могат да ги спасят. Също по този начин ги накараха да не помнят за съмнителните епизоди в предишното им.

Публично и политическо проваляне

. Освен това съумя да загуби поддръжката на над 550 хиляди души за рекордните година и половина - от 657-те хиляди гласа, които получи на изборите през юли 2021 година, на тези през ноември 2022 година бяха останали едвам 96 хиляди. Публичното му и политическо проваляне е грандиозно и сигурно ще остане в учебниците.

Александър Детев

Така че на него явно не му остава нищо друго, с изключение на да излее огорчението и злобата си против една млада, сполучлива, интелигентна и красива дама в нещо, което сякаш назовава ария. Този път обаче аранжиментът и продукцията са толкоз неприятни, че не могат да скрият и една педя от същинската същина на Трифонов.

А за нас от този провал остава да си изведем поуката - крушката си има опашка. Видя се какъв е Слави - макар всичките му опити да ни втълпи какъв брой е „ бяла “ душата му.

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР