Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората

...
Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората
Коментари Харесай

Йотова: Президентството не търси конфронтации, а изказва мнението си

" Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова в този момент се получава усещането, че търсим борба, а ние просто имаме мнение по всеки значим въпрос. Имаме доста ограничавания съгласно Конституцията, само че пък никой не може да ни отнеме правото на мнение ”. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред NOVA.

Тя акцентира, че техният екип с президента Румен Радев е първият на „ Дондуков ” 2 от началото на демокрацията, в който има съгласие.

Йотова изрично отхвърли да разяснява тематиката с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя сподели единствено, че няма съображение да не има вяра на преценката на президента.

„ Не желая да съм един от тези хора, които за едно денонощие станаха специалисти по тематиката. Това не е съществено. Но у нас доста елементарно се раздават квалификации. Ако не си склонен с болшинството, незабавно те укоряват в лобизъм ”, съобщи Йотова.

Тя разяснява и проблема " Войводиново ", като съобщи, че ромският въпрос няма да се реши „ с насилствени ограничения и срутване на къщи ”. " Така нищо няма да стане. Няма страна, която да наложи правила и в действителност да се заеме с този проблем ", сподели вицепрезидентът.

Според Йотова идващият български еврокомисар би трябвало да дава отговор за раширяването. Вицепрезидентът изрази мнение, че страната ни заслужава това и би трябвало да си го изиска.

„ В края на този месец ще изнесем статистиката за това какъв брой пандизчии са помилвани от нашия екип. Ако не ме лъже паметта, това са 11 индивида, като ¾ от тях са помилвани по чисто хуманни аргументи и поради здравословни проблеми. Но като цяло затегнахме режима ”, сподели още вицепрезидентът.

Тя разяснява и допусканията, че Радев готви нов политически план. „ За мен въпросът с политическата партия доста от дълго време е решен. Аз съм кандидатура на Българска социалистическа партия, човек с леви убеждения. На мен не ми би трябвало никаква нова групировка. Що се отнася до това дали президентът би трябвало да прави нова партия, считам, че през миналите две години Румен Радев сподели, че е президентът на Република България ”, съобщи Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР