"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората

...
"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората
Коментари Харесай

Йотова: Президентството не се конфронтира с кабинета


"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова в този момент се получава усещането, че търсим борба, а ние просто имаме мнение по всеки значим въпрос. Имаме доста ограничавания съгласно Конституцията, само че пък никой не може да ни отнеме правото на мнение ". Това съобщи в ефира на „ Здравей, България " вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя акцентира, че техният екип с президента Румен Радев е първият на „ Дондуков " 2 от началото на демокрацията, в който има съгласие. Йотова изрично отхвърли да разяснява тематиката с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя сподели единствено, че няма съображение да не има вяра на преценката на президента.

„ Не желая да съм един от тези хора, които за едно денонощие станаха специалисти по тематиката. Това не е съществено. Но у нас доста елементарно се раздават квалификации. Ако не си склонен с болшинството, незабавно те укоряват в лобизъм ", съобщи Йотова. Тя разяснява и проблема "Войводиново ", като съобщи, че ромският въпрос няма да се реши „ с насилствени ограничения и срутване на къщи ". "Така нищо няма да стане. Няма страна, която да наложи правила и в действителност да се заеме с този проблем ", сподели вицепрезидентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР