Дълги години елитният комплекс е сочен за перла в империята

...
Дълги години елитният комплекс е сочен за перла в империята
Коментари Харесай

Тотален Обрат! Ето Как Ветко Арабаджиев Гушна 50 Милиона Докато Лежи Зад Решетките!

Дълги години елитният комплекс е апетитен за перла в империята на Арабаджиев. По документи притежател на хотела е компания " Виктория груп корпорейшън ", а шефове са чиновници на Ветко. Самата компания притежател от своя страна е владеене на офшорка от Сейшелските острови. Подобна скица се ползва и при останалите десетина хотела и вилни селища, за който олигархът се хвали, че са негови. Така официално името на Арабаджиев не участва като притежател, въпреки в свои изявленията да се афишира като подобен. Преди седмици от прокуратурата се похвалиха, че открити документи непосредствено свързват Арабаджиев като притежател на офшорките му зад хотелиерската империя. Това съгласно магистрати разрешава на страната да изиска конфискация.

Докато управляващите се наканят да работят, хора на задържания Ветко Арабаджиев съумяват да ги изпреварят. Така на 17 май тази година без доста звук е изтъргуван първият застрашен от лишаване хотел. Според документите по договорката цената на петзвездния " Виктория Палас " е 50 363 345 лв.. Веднага след договорката името на " Виктория Палас " е отстранено от туристическия уебсайт, рекламиращ хотелите на Ветко Арабаджиев. Вместо това предложения за настаняване стартира да предлага новият необут.

Купувач е компания " С.Б. Роял Хотелс ". Неин едноличен притежател е 28-годишният Мартин Маринов. Младият туристически необут живее в София и съгласно осведомени е забелязван да посещава първокласен жилищен комплекс. Неофициално собствеността му се свързва с тогавашни силови босове. Любопитно е, че извадилата над 50 млн. лв. за " Виктория Палас " " С.Б. Роял Хотелс " няма изключително сполучлива бизнес история. Това съгласно финансисти прави изплащането на заема за покупката на хотела много комплицирано. Освен в случай че не разчита на помощ или поддръжка от близки на притежателя, които избират да останат в сянка.

Офшорки официално държат хотелската империя на Ветко Арабаджиев

Дружеството е основано през 2017 година с капитал от 10 хиляди лева Същата година то няма никаква активност. Следващата година компанията стартира усилена активност в Слънчев бряг. За негативно време новоизлюпеният 28-годишен предприемач поема ръководството на два други хотела - " Златна перла " и " Синя перла ". Хора от подземния свят свързват тяхната благосъстоятелност с хора от някогашната формация СИК.

Официално притежател на хотел " Златна перла " е компания " Ка Ел Проджект Сървисис ". Неин главен акционер е офшорката " Самак инвестмънт ". Името на непознатото сдружение нашумя преди няколко години, около скандал за прикрито узаконяване на десетки милиони, обвързван с братя Маргини. По случая стартира и следствие от прокуратурата, чиито резултати не са оповестени публично досега. В медийни изявления се твърдеше, че схемата е осъществена от няколко офшорки, а техни движещи лица и представители у нас са преподаватели от Стопанска академия в Свищов.

Името на офшорката " Самак инвестмънт " изскача и към собствеността на другия хотел, ръководен от наследника на Ветко. През 2008 година босът на купилата " Виктория Палас " компания " С.Б. Роял Хотелс " поема ръководството и на хотел " Синя перла ". Той е вдигнат върху терена на някогашната сикаджийска дискотека " Калигула ". Към днешна дата притежател на хотел " Синя перла " е компания " Юнивърс къмпани ", която е основана от посочената за близка до Маргините офшорка " Самак инвестмънт ".

Наркомани и клошари в Данък добавена стойност схемите на олигарха

В огромна скица за данъчни измами изскача компанията, притежател на продадения от Ветко хотел " Виктория груп корпорейшън ". Според прокуратурата сдружението е съумяло да източи над 9 млн. лв. Данък добавена стойност. Схемата е осъществена посредством верига от 38 кухи сдружения. Като техни притежатели са вписани наркомани и клошари. В подмяна на платените им на ръка по стотина лв. несретниците давали името си чартърен. Като шефове и притежатели на компаниите те подписват подправени документи за покупко-продажби с компании на Арабаджиеви. Самата спекулация е дирижирана от счетоводителките на олигарха Елена Караянева и Ромелия Кирилова. Двете дами също са упрекнати дружно с Арабаджиеви. При разглеждане на ограниченията им за неотклонение стана ясно, че Караянева и Кирилова почтително и регулярно са докладвали на Ветко и брачната половинка му Маринела за събраните пари от източени налози.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР