Дългата опашка на пандемията доведе до трайни промени в много

...
Дългата опашка на пандемията доведе до трайни промени в много
Коментари Харесай

Азиатско-тихоокеанските стартиращи компании се адаптират към спада на финансирането за рисков капитал

Дългата опашка на пандемията докара до трайни промени в доста елементи на света. Забавянето на световната икономическа интензивност, изключително в Китай, както и спадовете в промишлености, които в началото печелеха от блокиране – като потребителска електроника и услуги за доставка на храна – не престават и през днешния ден.

Но доста от бизнесите в FT най-новата ранглиста на най-бързо разрастващите се компании в Азиатско-тихоокеанския район са тези, които не престават да се възползват от преимуществата на смяната на потребителите от началото на пандемията. И те към момента се носят на вълната от пари, която се изля през това време. Това в допълнение уголемява пропастта с по-новите съперници, които се борят да обезпечат финансиране в изискванията на по-строга среда за финансиране.

Глобалното финансиране на рисков капитал за започващи компании спадна от над 530 милиарда $ през 2022 година до към 340 милиарда $ предходната година. Броят на световните покупко-продажби също спадна до петгодишно дъно от 37 808 през 202...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР