Дългата кариера в чужбина доведе Димитър Рангелов до куриозно постижение.

...
Дългата кариера в чужбина доведе Димитър Рангелов до куриозно постижение.
Коментари Харесай

Любопитно постижение за Димитър Рангелов в Германия

Дългата кариера в чужбина докара Димитър Рангелов до куриозно достижение. Той стана първият българин, който се е разписвал в общо 4 равнища на футбола в Германия.

Това стана факт, откакто 36-годишният нападател откри головата сметка на Енерги на старта на сезона в североизточната районна лига (IV дивизия), осведоми „ 24 часа”.

В Котбус Рангелов вкара за 1:0 в 13-ата мин против гостуващия Алтглинике. Пред 5526 фенове Енерги победи с 3:1. За Рангелов това бе попадение №41 на немска земя.

Миналия октомври някогашният национал се завърна за повторно в Енерги, с цел да играе в III лига на Германия. Въпреки 7-те му попадения отборът от Котбус изпадна. Това стана по мъчителен метод единствено поради голова разлика от -7 против -6 на Айнтрахт (Брауншвайг).

За Енерги Рангелов има попадения и в Бундеслигата, и във II бундеслига. В елита на Германия той се разписва 15 пъти от лятото на 2007 до това на 2009 година През сезон 2011/2012 е преотстъпен в Котбус от Борусия (Д) и се разписа във II лига 12 пъти.

Общо попаденията му за Енерги станаха 35. В Германия Рангелов има и 5 гола за Ерцгебирге(Ауе) и 1 за Борусия (Д).

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР