Дългът се е свил, след като при трети опит през

...
Дългът се е свил, след като при трети опит през
Коментари Харесай

Дългата Ръка На Властите Достигна И До Звездите! Държавата Удари Азис!

Дългът се е свил, откакто при трети опит през предходната година данъчните продадоха за към 260 хиляди лева негов апартамент в столичния квартал “Манастирски ливади ”.

До решението за искане на запор на сметки и дебитни кари на артиста пък се стигнало, откакто в Национална агенция за приходите са получили голям брой сигнали, че с цел да избегне бирниците, шоуменът опитва скица за приемане на хонорар под формата на подаяние.

Схемата обаче им била известна и от други участници в шоуто на “Нова телевизия ”, които опитвали същата хватка. Инспекторите е са безапелационни, че и при подаяние, в случай че сумата е над 10 000 лева, получателят на дарението дължи 10% налог.

Втората хватка, която пробвали счетоводителите на Азис, била да получи хонорара си през компания, в която той не попада. От Национална агенция за приходите обаче изискали публична информация от продуцентите на „ Биг Брадър “ коя е компанията, с която е подписан договорът на Азис.

Тъй като хонорарите, изплащани от шоуто, се таксуват още при източника с 10%, данъчните предизвестили компанията, че тя ще бъде тествана, в случай че не показа съответно при тях информация за изплатена на артиста сума. Те са се заканили също да търсят и възможни подставени лица, които може да пробват да получат вместо Азис полагащата му се сума и да му я предадат на ръка. Ако се откри сходно нещо, Национална агенция за приходите ще търси подпомагане на прокуратурата, безапелационни са от приходната организация.

Спорният дълг на Азис, за който се търси погасяване, в това число и посредством хонорара му от шоуто, е открит с проверка. Тя е за 2015 година, когато артистът не се е записал по Данък добавена стойност, незабавно откакто приходите му трансферирали 50 000 лева, както е по закон. След като няма непринудено погасяване на дълг от 200 000 лева, данъчните завеждат дело, а Азис апелира. През това време сумата набъбва поради наказателните лихви. Съдът позволява на Национална агенция за приходите да събере дълга си като запорира парцел на артиста. Той обаче трансферира имуществото на майката на щерка му в опит да избави парите от продажбата. Национална агенция за приходите апелира прехвърлянето, съдът афишира договорката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на артиста към страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР