Дългът само към “Булгаргаз е 400 млн. лв.Схема видяха от

...
Дългът само към “Булгаргаз е 400 млн. лв.Схема видяха от
Коментари Харесай

Възраждане: Подготвя се продажба на Топлофикация-София

Дългът единствено към “Булгаргаз ” е 400 млн. лева
Схема видяха от “Възраждане ” в договарянията за прекосяване собствеността на “Топлофикация-София ” към страната. За договарянията заяви в сряда служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Имаме информация, че се приготвя предаване на “Топлофикация-София ” в частни ръце, съобщи секретарят на “Възраждане ” Деян Николов. Той разясни, че към този момент са тръгнали и клюки кой е хвърлил око на топлофикационното сдружение.

“Възраждане ” упорстват за бистрота. От партията държат да бъде оповестено с кого се водят договаряния, при какви условия и с какви гаранции за цените за предоставяните от сдружение услуги за софиянци.

Николов посочи, че “Топлофикация-София ” има над 1 млн. клиенти. Той уточни също, че следва извънредно тежък отоплителен сезон поради проблемите с доставките на природен газ. Според него главен провинен за газовата рецесия е кабинетът “Петков ” поради прекъсването на доставките от “Газпром ”. За служебното държавно управление, по думите на Деян Николов, не било напълно ясно дали се пробва да реши казуса или обслужва частни ползи. Той счита, че има действителна заплаха да останем без газ за идния отоплителен сезон.

Той съобщи, че общинското сдружение има големи отговорности, от които 400 млн. лева единствено към “Булгаргаз ”. В подхванатите дейности във връзка с “Топлофикация-София ” Николов вижда опит да бъде заметена под килима идната рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР