Дългът по кредитните карти в САЩ е достигнал 870 млрд.

...
Дългът по кредитните карти в САЩ е достигнал 870 млрд.
Коментари Харесай

Задлъжнялостта по кредитните карти в САЩ достигна рекордните 870 млрд. долара

Дългът по кредитните карти в Съединени американски щати е достигнал 870 милиарда $ в края на предходната година – най-голямата сума, записана до момента, сочат данните на Федералния запас, представени от Bloomberg. Балансът по кредитните карти е повишен с 26 милиарда $ по отношение на предходното тримесечие. „ Увеличаването на салдото по кредитните карти е в сходство със сезонните резултати, само че отбелязва за първи път сходен пик в номиналните стойности през 2018 година “, се споделя в отчета.

Близо 480 млн. кредитни карти са към този момент в обращение в Съединени американски щати, което е с над 100 млн. повече по отношение на най-ниските стойности, достигнати по време на рецесията преди към десетилетие. В края на предходната година кредитните карти са били четвъртият по величина тип дълг в Съединени американски щати след ипотечните, студентските заеми и заемите за покупки на коли. Но нарастването на дълга по кредитните карти е по-бързо спрямо другите типове задължения.

Общият размер на кредитните отговорности в страната доближава 13,5 трлн. $.

През последното тримесечие на предходната година броят на кредитните карти с просрочие в заплащанията от 90 дни е повишен с към два млн. по отношение на същия интервал на 2017 година до 37 млн. карти. Дългът, който се дължи по тези 37 млн. сметки, е към 68 милиарда $.

Общо лимитите по кредитните карти са се нараснали за 24-о следващо тримесечие, а единствено през последните три месеца на 2018 година скокът е с 1,5%.

По-възрастните американци държат забележителна част от дълга по кредитни карти, като на тези над 60-годишна възраст се пада към 30% от общата сума. Ускорява се обаче темпът на повишаване на просрочията по кредитните карти точно при по-възрастните американци, защото те са най-уязвими при загуба на работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР