Дълга два километра опашка от автомобили се е образувала на

...
Дълга два километра опашка от автомобили се е образувала на
Коментари Харесай

2-км опашка от автомобили на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево

Дълга два километра опашка от коли се е образувала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево в посока към България.

Според известие на митническата администрация на Капъкуле интензивният трафик на турския граничен пункт е резултат от всеобщото завръщане на турски жители към европейски страни след ваканцията в Турция по случай Курбан байрама, оповестява Българска телеграфна агенция.

На другите гранични пунктове към България - Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново, трафикът е спокоен и прекосяването става по-бързо, показаха от турската митническа администрация. Митническите управляващи упътват пътуващите да употребяват другите ГКПП-та вместо да се струпват на Капъкуле.

В същото време локални медии оповестиха, че макар опашката за пръв път през този сезон прекосяването на Капъкуле се реализира безпроблемно с помощта на взетите ограничения.

Всички перони на Капъкуле работят непрекъснато, за което е изпратен спомагателен личен състав от други места.

Улеснение за пътуващите предлага и новооткритият паркинг близо до Капъкуле, издигнат от регионалната Дирекция за митници и търговия Тракия взаимно с Одринското валийство. Паркингът разполага със заведения за хранене, тоалетни, занимания за децата и прочие Екран подава информация за потока от коли на Капъкуле, а пасажерите си взимат билет и изчакват реда си на паркинга.

Според медиите пътуващите тези дни през Капъкуле към Европа турски жители са изключително удовлетворени от новия паркинг.

" Вместо да чакаме на опашка на Капъкуле, както в предходни години, което бе изключително уморително за нас, изчакването на паркинга е по-удобно и ненатоварващо, отпочиваме си, за децата също има занимания, което е доста хубаво, признателни сме ", разясниха пасажери пред камерата на турска телевизия. Те предлагат сходни паркинги да бъдат построени и на другите пунктове с България. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР