Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет

...
Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет
Коментари Харесай

12 млн. лв. дълг на община Видин стопи Огнян Ценков за 4 години

Дълг на обща стойност 12 млн. лева стопи досегашният кмет на община Видин Огнян Ценков. Това значи, че са заделяни по 3 млн. лева на година за заплащане на остарели отговорности, вместо те да се влагат в инфраструктурата на града. Това излиза наяве от доклада на Ценков.
Припомняме, че в края на 2015 година Видин имаше 21 млн. лева отговорности при бюджет на стойност 32 млн. лева Чак през 2018 година общината беше извадена от листата на общините с финансова задлъжнялост. На процедура мандатът на Ценков завършва с бюджет от 44 млн. лева и общински дълг по-малко от 9 млн. лева  
„ Удовлетворен съм, че през тези 4 години, с поддръжката на държавната власт извървяхме един не лек, само че сполучлив път и стъпихме върху здрава основа, с цел да надграждаме постигнатото. През мандата обърнахме съществено внимание на възстановяване на виталната среда. Извършени бяха поправки на улици, които не са били ремонтирани повече от 30-40 години, на учебни заведения, читалища и кметства. Обърнахме особено внимание на обществените действия. Неслучайно през 2016 година община Видин получи премия за интензивно и дейно партньорство с неправителствения бранш “, съобщи той.
В сферата на културата горделивост на Ценков е новият фестивал за опера и балет, който има към този момент три издания.
„ През тези 4 години работихме дружно за развиването на спорта, а десетките медали и оценки, извоювани от нашите спортисти, са индикатор, че добре сме си свършили работата. Общината извърши на 100% уговорката си за изплащането на дотацията за спортните клубове. За пръв път от 10 година ние действително изплащахме на клубовете гласуваната в бюджета сума за спорт. Спортните клубове употребяват изцяло гратис общинската спортна база, като общината поема и разноските за ток, вода и други консумативи. Въпреки тежката финансова рецесия, в която бяхме, откупихме онази част от Гребната база, която бе частна благосъстоятелност и направихме ремонт на това неповторимо оборудване, какъвто не беше юридически от 50 година “, означи Цанков. 
Наскоро излезе решението на Арбитражният съд в интерес на община Видин по делото, касаещо прекратения контракт с предходните реализатори на пречиствателната станция.
„ Като кмет на Видин, носещ отговорност за ползите на Общината, взех решение и прекратих контракта с компанията, изпълняваща проекта за пречиствателната станция. Категорично и неведнъж заявявах, че това беше вярното решение. Окончателното решение сподели, че съм бил безусловно прав “, акцентира Огнян Ценков. 
„ С неизменност и непримиримост развивахме Видин през тези години. Но с неизменност и непримиримост в работата, не в хленченето. В този мандат направихме доста неща, за които дълги години единствено се говореше. Разкрихме филиал на висше образователно заведение, започваме възобновяване на Синагогата, върнахме милиони отговорности, придобихме собствеността на Гребната база, правим главен ремонт на постройката на общинския спектакъл, сполучливо изпълняваме огромни планове “, съобщи още Ценков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР