Далеч от далечен наблюдател, една от хорът държави, предлагащи мнения

...
Далеч от далечен наблюдател, една от хорът държави, предлагащи мнения
Коментари Харесай

Макрон осъжда нарастващия антисемитизъм и израелските бомбардировки над цивилни

Далеч от отдалечен наблюдаващ, една от хорът страни, предлагащи отзиви по отношение на войната Израел-Газа, Франция се усеща доста замесен в спора.

Той е дом на най-голямата еврейска общественост в Европа и има най-голямото мюсюлманско население от всяка европейска страна.

Неотдавнашно изследване на YouGov сподели, че над 70% от френските мъже и дами се опасяват, че напрежението и насилието в Близкия изток може да се разпространят вкъщи. Има опасения за общата сигурност, както и опасения за антисемитизъм и ислямофобия.

Френските управляващи оповестиха за внезапно повишаване на антисемитските прояви в цялата страна.

В петък, по време на нашия широкообхватен диалог в Елисейския замък в Париж, президентът Еманюел Макрон приказва за множеството провокации, пред които е изправен светът през днешния ден, от изменението на климата до битката с световното неравноправие, за смисъла на продължаването на поддръжката на Украйна против Русия. Но когато стана дума за Близкия изток, езикът, който френският президент употребява, беше изключително прочувствен.

В редица случаи той изброи дамите, бебетата, старите хора в Газа, които, сподели той, нямат нищо общо с терористичните офанзиви, убитите при бомбардировки от Израел. Той настоя, че няма опрощение за това и бомбардировките би трябвало да спрат. Животът на палестинците има значение, сподели той, филантропичното право би трябвало да се съблюдава.

В внезапен контрастност с Вашингтон, който към този момент отхвърли концепцията за преустановяване на огъня, господин Макрон повтаряше още веднъж и още веднъж по време на нашия диалог, че отбраната на цивилните в Газа е беше належащо филантропично преустановяване на огъня. Той прикани Израел да одобри подобен и сподели, че се надява други международни водачи, в това число в Съединени американски щати и Обединеното кралство, да създадат същото.

Г-н Макрон също приказва с емпатия за Израел след клането на Хамас на към 1200 души, основно цивилни, и вземането на заложници на повече от 220 други, в това число французи жители, доскоро повече от месец.

Хамас ръководи Газа и е избрана за терористична организация от доста западни страни, в това число Обединеното кралство.

Еманюел Макрон ми сподели, че е един от първите международни водачи, които са се обадили на президента и министър-председателя на Израел. „ Ние споделяме тяхната болежка и споделяме желанието им да се отърват от тероризма. Ние знаем какво значи тероризмът във Франция “, сподели той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР