Дълбоководната подводница Титан с петима души на борда, която се

...
Дълбоководната подводница Титан с петима души на борда, която се
Коментари Харесай

Катастрофална имплозия. Какво знаем за изчезването на подводницата Титан, гмурнала се до Титаник

Дълбоководната подводница " Титан " с петима души на борда, която се насочи на експедиция до вековните остатъци от кораба " Титаник " , беше открита на части след " пагубна имплозия ", заяви бреговата защита на Съединени американски щати в четвъртък вечерта. Така беше комплициран завършек на многонационалното петдневно търсене за плавателния съд, съобщи Ройтерс.

Роботизирано транспортно средство за гмуркане, изпратено от канадски транспортен съд, е разкрило парчета от " Титан " в четвъртък сутринта на морското дъно на към 1600 фута (488 метра) от носа на " Титаник ", на 2 и половина благи (4 км) под повърхността, в далечен ъгъл на Северния Атлантик , сподели контраадмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Джон Маугер пред кореспонденти.

" Титан ", благосъстоятелност на основаната в Съединени американски щати компания OceanGate Expeditions , беше в неопределеност, откогато загуби контакт с кораба си за поддръжка на повърхността в неделя сутринта. Това се случи към час и 45 минути след началото на плануваното двучасово гмуркане до мястото на най-известното корабокрушение в света.

Пет огромни фрагмента от " Титан " са били ситуирани в поле от парчета, останали след разпадането ѝ, измежду които са били конусът на опашката на подводницата и две секции от корпуса под налягане, споделиха чиновници на бреговата защита. Не се загатва дали са видяни човешки остатъци.

" Полето от парчета тук е в сходство с пагубна имплозия на транспортното средство ", сподели Маугер, представен от Ройтерс.

Още преди конференцията на бреговата защита OceanGate излезе с изказване, в което се споделя, че няма оживели измежду петимата мъже на борда на " Титан ", в това число създателя и основен изпълнителен шеф на компанията Стоктън Ръш , който пилотира " Титан ".

Другите четирима бяха английският милиардер и откривател Хамиш Хардинг , роденият в Пакистан предприемач Шахзада Дауд и неговият 19-годишен наследник Сюлеман , както и френският океанограф и прочут специалист по " Титаник " Пол-Анри Наржоле , който е стигал до останките от кораба десетки пъти.
 Колаж от фотоси на пасажерите на борда на
" Тези мъже бяха същински откриватели, които споделяха друг авантюристичен дух и дълбока пристрастеност към проучването и опазването на международните океани ", обявиха от компанията. " Нашите сърца са с тези пет души и всеки член на техните фамилии в това трагично време. "

Екипи за търсене и спомагателен личен състав от Съединени американски щати, Канада, Франция и Англия прекараха няколко дни в сканиране на хиляди квадратни благи от намерено море със самолети и кораби в търсене на следи от " Титан ".

Интензивното медийно отразяване в международен мащаб на издирването значително засенчи последствията от доста по-голяма морска злополука, произлизаща от корабокрушението на мигрантски транспортен съд край крайбрежията на Гърция предходната седмица, убивайки стотици хора, от
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР