Дълбоко неморални и кражба на пари - така бизнесменът Ивайло

...
Дълбоко неморални и кражба на пари - така бизнесменът Ивайло
Коментари Харесай

Трябва ли да има данък богатство за заможните хора?

" Дълбоко аморални " и " кражба на пари " - по този начин предприемачът Ивайло Пенчев дефинира предложенията на КНСБ за въвеждане на необлагаем най-малко и на налог " благосъстояние ".

" Същността на данъчното облагане е принудително изземване на пари от хора, които са ги изкарали почтено. В една правова страна този, който е изкарал повече пари, е основал повече богатства за останалите. Насилственото изземване на повече пари е аморално ", добави още Пенчев пред bTV.

Според Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ", " това е естествена реакция на хората с парите, естественият спор сред капитала и труда. В същото това време тези хора доста обичат да вземат участие в благотворителни акции. Когато обаче го правиш, с цел да си измиеш лицето пред обществото, тогава е неприятно и просто пиар. Няма по какъв начин да не престават да умират деца от рак, тъй като няма по какъв начин да им се обезпечи химиотерапия, до момента в който други имат " Ламборджини " в гаража си. Държавата с най-ниски налози продължава да губи хора. "

По думите й, че не става въпрос за кражба, а за публичен контракт, по отношение на който всеки би трябвало да взе участие според опциите си във действието на обществото. " Този вид индивидуализъм е надълбоко навлязъл в публичните връзки, при което се зачертават базови правила на съществуването на обществото. Това са естествени подходи в западноевропейските страни ", добави още тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР