Дълбоките противоречия между Русия и Украйна трудно ще се разрешат

...
Дълбоките противоречия между Русия и Украйна трудно ще се разрешат
Коментари Харесай

Румен Радев в Мюнхен: Войната няма да реши дълбоките противоречия между Русия и Украйна


„ Дълбоките несъгласия сред Русия и Украйна мъчно ще се разрешат с война, още повече в случай че тази война не може да докара до резистентен мир “. Това кометира президнетът Румен Радев преди началото на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ За страдание гласовете от двете страни за победа без оглед на жертвите, разрушенията и тяхната цена, заглушават от ден на ден апелите за мир. Затова е извънредно значимо интернационалната общественост да се концентрира най-накрая върху търсенето на способи военните дейности да се прекратят и войната да откри своето позволение посредством дипломатически средства. Показателно е, че в разгара на тази война Мюнхенската конференция ни припомня за своето мото: “изграждане на мир посредством разговор ”. Вярвам, че това е пътят и за Украйна, и за Русия. ”

По време на двустранните диалози, които предстоят, в случай че бъде подложен въпрос България каква помощ може да даде на Украйна, какъв ще бъде българският отговор?

„ Това, което можем да предоставим, ние към този момент сме го дали. Всяко едно друго даване на въоръжение води до риск за загуба на качества за българската войска “, разяснява мистърът на защитата Димитър Стоянов.

„ По мотив появилите спекуливни информации желая да заявя, че България няма да изпраща войски на територията на Украйна, нито в този момент, нито по-късно. България изпраща до 60 военнослужещи на територията на Германия и Полша в подготвителната задача на Европейски Съюз, и то при приемане на поръчка “, разяснява още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР