Дълбоки ровове, блокирани улици, насипан чакъл, дискотека с тока и

...
Дълбоки ровове, блокирани улици, насипан чакъл, дискотека с тока и
Коментари Харесай

БАРИКАДА в „Симеоново“: Весела Лечева си направи частен квартал

Дълбоки изкопи, блокирани улици, насипан трошляк, дискотека с тока и спряна вода, отсечен достъп до домове. Всичко това към този момент месец се разиграва във вилната зона на кв. „ Симеоново ”, където в локален феодал се е трансформирала спортната министърка в ръководещото сега служебно държавно управление Весела Лечева, написа „ Уикенд “.

Гранддамата на спорта, политиката и всичко сиво посред им е докарала съседите си до нервност с прокопаването на лична частна канализация, за която, по информация на живущите в региона, позволение няма.

Нещо повече, цялата ремонтно-строителна активност основава действителни предпоставки, застрашаващи живота на хората, които макар че към този момент са подали тъжби и сигнали до районния си кмет и способените институции, в отговор са получили пояснение с половин уста, а точно: „ Ще потърпите “.

През последните няколко години Весела Лечева е закупила спомагателна земя към къщата си, в която живееше с към този момент починалия си брачен партньор Манол Велев, върху която е изникнала втора къща, а към този момент се строи и трета – на брат й и за сина й.

Отделно сега тече градеж на сграда, която комфортно да настани цялата защита, пазеща нея и парцелите й непрекъснато. За всички тези здания спортният министър е решила да прокопае частна канализация, за която обаче не е показан нито един документ, който да я позволява.

Целта е личните й отходни тръби да бъдат заустени към близкото дере, а междувремено чакълът, с който се засипват изкопите, е струпан из цялата околия и в парцелите на хората.

Бойкотът на живущите в региона не дава резултат.

Те вършат няколко срещи с кмета на Община Витоша, само че градежът все пак стартира. Неофициално се знае, че дейностите текат с „ благословията на Столичната община “. Не е показан нито план-график, няма нито едно съобщение на живущите, част от които като се изключи че остават постоянно без ток и вода, изобщо не могат да стигнат до къщите си поради изкопите.

Реклама

Върху някои от рововете към този момент има бетон, други са заринати с трошляк, само че множеството към момента си стоят отворени. Пак заради строителните действия уличното осветяване е спряно, както и пречиствателната станция. Носи се смрад от каналите към този момент близо месец.

Жалбите, подадени до частната строителната компания, са без реакция, а от сигналите до ЧЕЗ е станало ясно, че и те не могат да създадат нищо по въпроса, тъй като прекъсването на тока не идва от тях, шалтерът е пернат локално. Установили са обаче пробити кабели до останалите парцели в квартала.

По информация на пострадалите строителната компания е наета от името на брата на Весела Лечева Даниел, който живее в къщата до нея в фамилното им каре. Към въпросното каре преди е имало улица, само че спортната министърка е трансформирала статута й в Кадастъра на пешеходна алея, тъй че да се употребява единствено от тях и да води необезпокоявано към частните й парцели.

Сега първоначално й стои преграда, която препречва достъпа на всеки, отвън семейството. Опитите да се паркира покрай бариерата също се оказват недалновидни – тогава се появява някой от защитата с късата, само че ясна имитация: „ Шефката не дава тука “.

Така сега две улици в региона са без излаз, което с изключение на всички останали усложнения на ежедневна база, оставя без отговор и още един въпрос на хората в региона – по какъв начин би предходна пожарна кола или кола за спешна помощ при изключителна обстановка.

Лечева има къмпинг в гръцки манастир

Най-старото и огромно българско наличие на полуостров Халкидики е по този начин нареченият „ Къмпинг на Весела Лечева “, оповестява в. „ Капитал “.

Пълни елементи към началото на плана липсват, само че съгласно публикация във в. „ Експрес “ през май 2007 година брачният партньор на Весела Лечева Манол Велев и съдружникът му Анастасиос Петкос са сключили контракт за концесия на 16 000 декара от крайбрежието на полуостров Ситония на Халкидики за 16 години.

Освен плажната линия двамата са взели под аренда и част от гората, с цел да вършат ваканционно населено място. Имотът е благосъстоятелност на българския Зографски манастир в Света гора – Атон, а сключването на контракта концесия се случва към месец след визитата на вътрешния министър Румен Петков в Атон.

В делегацията на министъра е бил и Манол Велев. Към днешна дата старите бунгала са ремонтирани, издигнати са доста нови. Днес „ Порто Елеа ” има 10 вили, 20 мoбилни ĸъщи, тpи aпapтaмeнтa и чeтиpи двoйни cтaи в хотел – някогашен мeтox, издигнат през XVIII век. Има ресторант, бар, магазин и обособено място за цифрови номади. Курортът се ръководи от брата на Весела Лечева.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР