Далай Лама се извини, след като се появи видео, показващо

...
Далай Лама се извини, след като се появи видео, показващо
Коментари Харесай

„Смучи езика ми“: Далай Лама целуна момче по устата и го накара да прави непристойни неща

Далай Лама се извини, откакто се появи видео, показващо по какъв начин духовният водач целува дете по устните и по-късно го моли да „ смуче езика му “ на събитие в Северна Индия.

В изказване от понеделник представителите на Далай Лама споделиха, че той „ желае да се извини на момчето и фамилията му, както и на многото си другари по света, за болката, която думите му може да са предизвикали, добавяйки, че „ съжалява “ за случая.

„ Негово светейшество постоянно се майтапи с хората, които среща, по почтен и палав метод, даже обществено и пред камери “, се споделя в изказването.

Неговото опрощение идва, откакто видеоклип стана известен в обществените медии и потребителикритикуваха дейностите на Далай Лама.

Във видеото може да се види по какъв начин младото момче се доближава до носителя на Нобелова премия за мир, преди да попита: „ Мога ли да те прегърна? “

След това 87-годишният нравствен лидер кани момчето на сцената, показва бузата му и споделя „ първо тук “, което подтиква момчето да го прегърне и целуне.

След това Далай Лама показва устните си и споделя: „ а в този момент и тук “.След това дърпа брадичката на момчето и го целува по устата.

„ И смучи езика ми “, споделя той след няколко секунди, изплезвайки езика си.

Самоличността на момчето не е известна.То билона събитие с фондация M3M, филантропското звено на индийската компания за недвижими парцели M3M Group, основана в Дарамшала, където Далай Лама живее в непрекъснато заточение.

В отговор на случая известна основана в Делхи група за правата на детето, " Haq ", сподели пред CNN в изказване, че осъжда „ всяка форма на принуждение над деца “.

Тедобавиха: „ Тибетската просвета включва като привет проявлението на език, само че това видео сигурно не е за никакво културно изложение и даже да е, такива културни изрази не са допустими. “

Сегашният Далай Лама, Тензин Гяцо, е най-известната жива будистка фигура в света.

Главният нравствен водач на школата на тибетския будизъм „ Жълтата шапка “, Далай Лама е уважаван от милиони като преобразяване на своите 13 прародители.

Февруарският случай не е първият път, когато осемдесетгодишният Далай Лама провокира разногласия през последните години.

Той се извини след изявление за Би Би Си през 2019 година, по време на което сподели, че в случай че жена Далай Лама би трябвало да го наследи, тя „ би трябвало да бъде по-привлекателна “.

Предходната година той предложи Европа да остане за европейците, когато приказва за възходящото равнище на африкански бежанци, навлизащи на континента.

„ Цяла Европа в последна сметка ще стане мюсюлманска страна? Или африканска страна?Недопустимо “, сподели той и добави, че е по-добре „ да запазим Европа за европейците “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР