Далас Старс отбеляза десет попадения като гост за трети път

...
Далас Старс отбеляза десет попадения като гост за трети път
Коментари Харесай

ОБЗОР: Далас с 10 гола като гост за 3-ти път в историята си

Далас Старс означи 10 попадения като посетител за трети път в историята си и завоюва с безапелационното 10:4 против Бъфало Сейбърс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Това като цяло е първият случай от 2009 насам, в който Старс вкарват 10 пъти.

Радек Факса се разписа два пъти за Далас, а капитанът Джейми Бен и Мейсън Марчмънт приключиха с по гол и две асистенции. Джо Павелски, Евгений Дадонов, Йоел Кивиранта и Райън Сътър също записаха по едно попадение и един голов пас.

При предходните два случая, в които Старс са вкарвали по 10 гола в гостувания, тимът се е състезавал в друг град и под малко по-различно име. На 27 януари 1984 Минесота Норт Старс побеждават Сейнт Луис Блус, а на 11 декември 1985 го вършат и против Детройт Ред Уингс.

Уайът Джонстън и Рууп Хинц записаха по един гол и Джейсън Робъртсън приключи с три асистенции за Далас, който е водач в Централната дивизия с две точки пред тима на Минесота Уайлд. Старс също по този начин са с една точка пасив от Вегас Голдън Найтс и Лос Анджелис Кингс, които водят в  Тихоокеанската дивизия и Западната конференция след успехите си в четвъртък вечер.

Алек Мартинес вкара решаващия гол в продължението и Голдън Найтс завоюваха с 4:3 против Тампа Бей Лайтнинг. Кийгън Колесар, Уилям Карлсън и Чандлър Стивънсън също бяха точни за Вегас, който завоюва всички мачове от серията си против Тампа тази година.

Ейдриън Кемп и Филип Дано означиха по две попадения при победа на Лос Анджелис с 5:2 против Колорадо Аваланч в Денвър. Анже Копитар приключи мача с три асистенции и неговият тим към този момент е с пет следващи победи.

За Аваланч, които са с четири провали в последните си пет мача, 26 спасявания направи съветският вратар от български генезис Александър Георгиев.

Дарнел Нърс бе прецизен 4:49 минути преди края на постоянното време и Едмънтън Ойлърс преодоля два гола недостиг за победа с 3:2 против домакина Бостън Брюинс, който до този миг бе в рекордна за сезона серия от 10 следващи триумфа.

Еван Бушар и Райън Маклеъд също вкараха за Едмънтън, който завоюва четири от последните си пет мача. Давид Пастърнак записа гол и асистенция за Брюинс, а последното попадение бе дело на Брад Марчанд.

Брок Нелсън вкара в продължението и Ню Йорк Айлъндърс завоюва с 4:3 против Питсбърг Пенгуинс в дивизионна борба от Столичната дивизия на НХЛ. Така Айлъндърс поведоха с две точки на Пенс в конкуренцията за последните две квоти за плейофите в Източната конференция. С четири точки зад осмия Питсбърг са Отава Сенатърс и Флорида Пантърс.

Андерс Лий приключи с два гола за Ню Йорк и Хъдсън Фашинг заби четвъртата шайба. Илия Сорокин, който избави 33 удара, записа първата си асистенция за сезона при паса за победния гол на Нелсън.

Джейк Генцел, Джейсън Зъкър и Джош Арчибалд вкараха головете за Питсбърг, а ветеранът Евгений Малкин стигна до клубен връх. След като бе осъден при започване на мача, съветският нападател към този момент има 1050 минути на пейката и две повече от досегашния водач в класацията Кевин Стивънс.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Бъфало - Далас - 4:10
Каролина - Филаделфия - 1:0
Монреал - НЙ Рейнджърс - 3:4 след дузпи
Питсбърг - НЙ Айлъндърс - 3:4
Тампа Бей - Лас Вегас - 3:4
Вашингтон - Ню Джърси - 2:3 след дузпи
Бостън - Едмънтън - 2:3
Сейнт Луис - Сан Хосе - 4:2
Аризона - Нешвил - 4:1
Колорадо - Лос Анджелис - 2:5
Сиатъл - Отава - 4:5

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 103 точки, Торонто 86, Тампа Бей 82
Столична дивизия: Каролина 94, Ню Джърси 90, Ню Йорк Рейнджърс 81

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 83, Минесота 81, Колорадо 76
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 84, Лос Анджелис 84, Сиатъл 80
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР