Дал съм препоръки на издателствата да коригират новите учебниците по

...
Дал съм препоръки на издателствата да коригират новите учебниците по
Коментари Харесай

Министър Въчев: Издателствата да коригират учебниците по история за 10 клас

Дал съм рекомендации на издателствата да поправят новите учебниците по история за 10 клас. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.


Новите учебници по история, по които десетокласниците би трябвало да учат от есента, провокираха реакции поради представянето в тях на комунистическия режим.

Учебниците се изготвят от авторски колективи, които са подбрани от самите издателства, оферират се за утвърждение на Министерство на образованието от издателствата. Вълчев изясни, че те са минали оценката на оценителите, също по този начин и на учителите, получили са позитивна оценка.

„ Но това, което аз видях и сътрудниците, това, което са видели и тези историци, които са реагирали е, че има минимизиране на някои обстоятелства, не задоволителен акцент върху базовите характерности на интервала и на режима. Има също по този начин има опит да се даде позитивен акцент върху други не толкоз основни детайли, има си и няколко искрено провокативни текста, по тази причина аз съм дал рекомендации на издателствата да ги поправят ”, сподели просветителният министър.

Красимир Вълчев уточни, че сега тези учебници не са одобрени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР