ДАКА, Бангладеш (AP) — Японската фондация Nippon ще похарчи 2

...
ДАКА, Бангладеш (AP) — Японската фондация Nippon ще похарчи 2
Коментари Харесай

Рохингите, които се преместиха на остров в Бангладеш, учат професионални умения, казва шефът на японската благотворителна организация

ДАКА, Бангладеш (AP) — Японската фондация Nippon ще похарчи 2 милиона $, с цел да помогне за преместването на още десетки хиляди бежанци от рохингия на далечен остров в Бангладеш и да им обезпечи образование за умения, сподели ръководителят на благотворителната организация.

Говорейки пред Асошиейтед прес в неделя след посещаване в Бхашан Чар, Йохей Сасакава похвали поддръжката, която държавното управление е предоставило на бежанците на острова, и сподели, че това е стъпка към връщането им в Мианмар.

Около 700 000 рохинги избягаха от Мианмар за Бангладеш след август 2017 година, когато военните в Мианмар с преобладаващо будистко население започнаха жестоки репресии след нахлуване от бунтовници. Репресиите включваха изнасилвания, убийства и опожаряване на хиляди домове и бяха наречени етническо пречистване от световните правозащитни групи и Организация на обединените нации, до момента в който Съединените щати го нарекоха геноцид.

Усилията за репатриране на бежанци в Мианмар според съглашение от 2017 година, медиирано от Ки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР