Даже и след две национални катастрофи, с половин милион бежанци

...
Даже и след две национални катастрофи, с половин милион бежанци
Коментари Харесай

Акад. Георги Марков: Днес материалното убива духовното

Даже и след две национални произшествия, с половин милион бежанци и тежки репарации, българите са имали народен дух и са вярвали, че ще поправят неправдите от Ньой, Букурещ и Цариград; имало е един възрожденски порив. Днес младите са се заврели в екраните на смарт телефоните и компютрите и има едно прекланяне пред Златния телец, материалното убива духовното. Тази тъжна констатация ден преди Деня на будителите направи историкът акад. Георги Марков.

„ Материалното го е имало постоянно, само че е имало и духовно, което се е поддържало от нашите будители – учители, учени, те постоянно са сочели, че духовното не би трябвало да бъде жертва на материалното. Днес, това пристигна от някои развити демокрации и стопански системи, над всичко се слага материалното – първо те питат „ Колко?”, акцентира той. По думите му сега куца освен образованието, само че и възпитанието.

--> Историкът си мечтае за „ едно ново национално Възраждане”, в което партиите да спрат да се ругаят от парламентарната естрада. „ Нашият народ има качества, само че би трябвало и да повярва в себе си”, безапелационен е той.

Вижте още във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР