Дъждовният юли провали много зърнени култури, както и някои етерично-маслени,

...
Дъждовният юли провали много зърнени култури, както и някои етерично-маслени,
Коментари Харесай

Дъждовният юли провали лавандулата

Дъждовният юли провали доста зърнени култури, както и някои етерично-маслени, най-много лавандулата. Това сподели за Агенция „ Фокус “ Веселина Ралчева, член на Управителния съвет на Българската асоциация биопродукти.
По думите й изменчивото време се отразява извънредно зле на биопроизводството. „ Растенията са уплашени. Обилните и продължителни дъждове повлияха зле и на доста от плодовете и зеленчуците”, посочи тя. Според нея биопроизводителите по-трудно опазват реколтата си при неприятни условия, тъй като не могат да употребяват всеобщите препарати, които се борят с заболяванията, провокирани от изобилните превалявания. „ Ние би трябвало да употребяваме биопрепарати, които в доста случаи не са толкоз ефикасни. Годината е тежка за всички земеделци и биопроизводителите не вършат изключение “, разяснява Веселина Ралчева.
На въпрос каква е наклонността при извършване на покупки, уголемява ли се обсегът на потребителите, които четат наличието и избират органична и чиста храна за консумация или не, тя отговори, че това е все по-ярко изразена наклонност. „ Хората четат етикетите, осведомят се. Особено деликатни са майките, които избират артикули за децата си “, изясни Ралчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР