Дъждовните капки през уикенда не уплашиха децата, които с желание

...
Дъждовните капки през уикенда не уплашиха децата, които с желание
Коментари Харесай

Деца във Варна се включиха в състезание за безопасност на движението по пътищата

Дъждовните капки през уикенда не уплашиха децата, които с готовност се включиха в Градското съревнование по сигурност на придвижването по пътищата „ СветофАРТ “, оповестяват от Общински детски комплекс - Варна за Moreto.net

На сцена „ Раковина “, разграничени в няколко тима, посредством занимателни игри и викторини, децата демонстрираха своите познания за разпоредбите на придвижване по пътя, разпознаваха специалности и пътни знаци. Отборите „ Арт “ и „ Барт “ трябваше бързо да вземат своите решения, като за всеки верен отговор получаваха точки, които се обръщаха в бонбони. Водещият Димитър Ялнъзов бе подготвил за децата и тематична кръстословица, в която те трябваше да изпишат верните думи.

Къде се пресича безвредно улицата? Какво значи вдигнатата ръка на регулировчика? Какво би трябвало да създадем, в случай че топката, с която играем, попадне на пътното платно? Колко типа светофари има? Това бяха единствено дребна част от въпросите, чийто отговори към този момент сигурно знаят участниците във „ СветофАРТ “.
Децата трябваше да покажат и доза артистичност в игра-пантомима, при която без думи да обяснят на съотборниците си какъв пътен знак им е показан.

В „ СветофАРТ “ нямаше спечелили и победени, тъй като за всички деца имаше обезпечени доста награди и дарове, които те получиха под аплодисментите на всички, които подцениха неприятното време и се забавляваха дружно с участниците.

Изпълнения на солистка от Народен хор „ Българче “ и младите ученици на танцов отбор „ Българче “ в допълнение способстваха за празничното въодушевление на сцена „ Раковина “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР