Дъждовете вчера и през нощта не са довели до нови

...
Дъждовете вчера и през нощта не са довели до нови
Коментари Харесай

Няма нови щети по ОУ Душо Хаджидеков от дъждовете след пож...

Дъждовете през вчерашния ден и през нощта не са довели до нови тежки провали по постройката на ОУ " Душо Хаджидеков ", чийто покрив изгоря напълно в пожар в четвъртък. Само на няколко места има протичане, само че не са повредени класни стаи, сподели директорката Грозденка Николова.

Тя изясни, че е в ход уведомяването на родителите за измененията в организацията на идната образователна година. Информацията е качена и на уеб страницата на образователното заведение.

Както " Марица " заяви, занятията ще стартират на 15 септември. Учениците от 1. и 2. клас ще останат на територията на главната постройка на учебното заведение като шестте паралелки ще бъдат поместени в пригодените подблокови класни стаи. Учениците от 3., 4. и 5. клас - общо 9 паралелки, ще бъдат преместени във втората постройка на ул. " Антон Папазов " №18, кв. „ Съдийски “ (бившето ОУ „ Георги Бенковски “). Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас ще стартират образователната година в  СУ „ Климент Охридски “ на бул. „ Васил Априлов “ 5. 

Николова и шефът на приемащото учебно заведение към този момент са разговаряли. Работим интензивно и следва да уточним детайлностите към организацията на образователния развой, увери Николова. Ще се съобрази и правенето на образователното разписание, в случай че има учители, които би трябвало да се придвижват сред трите здания.

Откриването на 15 септември за всички възпитаници ще е в постройката на ул. " Антон Папазов " №18.

Очаква се решение на Общински съвет за финансиране на спешния ремонт, който може да стартира още през септември.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР