Дъждовете често оставят влажна среда, която прониква в домовете ни

...
Дъждовете често оставят влажна среда, която прониква в домовете ни
Коментари Харесай

Как да се отървем от миризмата на влага у дома?

Дъждовете постоянно оставят влажна среда, която прониква в домовете ни и не е елементарно да се отстрани. Не става въпрос единствено за мокрота вкъщи и неприятната миризма, която тя генерира, доста пъти това може да докара до здравословни проблеми заради алергии, плесени или неприятно качество на въздуха в личния ни дом. Трябва да се заобикаля миризмата на плесен или влага и докосвайте ръцете, с цел да възвърнете свежестта. Не знаете ли по какъв начин да действате? Тук ще ви разкажем по какъв начин да премахнете зацапаната миризма в 3 стъпки.

Стъпка 1: Намерете източника на миризмата

В плесенясал или плесенясал миризма няма да изчезне от единствено себе си, или да бъде затулен с освежители за въздух, би трябвало да намерим от кое място идва: ревизира стените на черни петна, течове на тавана и течове в кранове или тръби.

Тези области на струпване на вода са идеалните места за развиване на плесен и мухъл. Те ще живеят в тях, до момента в който изискванията на околната среда го разрешават, тъй че тук би трябвало да действаме бързо.

Стъпка 2: Трик с деен въглен

Поставете резервоар с деен въглен в региона, с цел да елиминирате плесенясалата миризма и го оставете там за няколко дни. Това е превъзходен съдружник в битката с неприятните миризми.

Можете да го намерите за продажба в рибните магазини, само че бъдете деликатни, тъй като доста цапа.

Стъпка 3: Трик със сода за самун

Не сте сигурни по какъв начин един път вечно да се отървете от плесенясалата миризма? Тук имате най-евтината опция. Състои се от разстилане или слагане на съд със сода за самун в пространството с мокрота. Оставете го да работи един ден и по-късно почистете региона.

Содата за самун ще всмуква влагата и ще обезврежда миризмите. Можете също по този начин да го употребявате, с цел да премахнете зацапаните миризми в хладилника или шкафовете.

Стъпка 4: трик с лимонен оцет

Друг от огромните съдружници във връзка с домашните трикове е оцетът. Смесете равни елементи в купа с бял оцет за разчистване с лимонен сок и можете също да добавите малко вода.

Нанесете тази примес върху зоната с проблеми с влагата и я оставете да работи една нощ. На идващия ден можете да го почистите, гъбичките към този момент са умрели от киселинността на двете течности.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР