Дъждовен ще бъде последният работен ден от тази седмица, а

...
Дъждовен ще бъде последният работен ден от тази седмица, а
Коментари Харесай

Дъжд ни чака и в петък, а и през уикенда

Дъждовен ще бъде последният работен ден от тази седмица, а също по този начин и почивните дни, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология п.
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.
В петък на доста места в западната половина от страната още веднъж ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки.
Преди обяд в източните региони ще е най-вече слънчево, само че след обяд тук-там, основно в югоизточните региони, ще има краткотрайни нараствания на облачността и ще превали и прегърми.
Ще духа слаб до сдържан вятър: в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от югоизток. Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33-35 градуса - в Североизточна България.
По Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. След обяд на обособени места, по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.
През почивните дни ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.
Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. От северозапад, в източните региони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите едва ще се намалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР