Дъждовен ден ни очаква в Пловдив. Очакват ни валежи, които

...
Дъждовен ден ни очаква в Пловдив. Очакват ни валежи, които
Коментари Харесай

Дъжд над тепетата, температурите обаче – около 10 градуса

Дъждовен ден ни чака в Пловдив. Очакват ни превалявания, които в късните часове ще спрат. Максималните температури ще бъдат към 10-11 градуса.

По високите полета на Западна България ще има условия за поледици. Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса.

Днес от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. В Източна България ще духа сдържан югозападен вятър; към и след обяд за малко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и оптималните ще са сред 6 и 11 градуса, в източната половина от страната до 14 - 16 градуса. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13 - 16 градуса. Температурата на морската вода е 11 - 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4 бала.

Над планините ще доминира облачно време. Ще има превалявания от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър и с него температурите още ще се покачат. Максималната на 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1.

През нощта против събота преваляванията краткотрайно ще спрат. В събота още сутринта от югозапад още веднъж ще завали. До края на деня преваляванията ще обзет и североизточните региони. В западната половина от страната минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, оптималните - сред 4 и 9 градуса, а в източната, където вятърът ще се задържи сдържан с южна съставния елемент, ще са към момента относително високи, към и над 10 градуса.

През нощта против неделя преваляванията ще продължат, обилни по количество ще са в Западна и Южна България. В неделя още сутринта с насочване напразно от северозапад ще прониква леден въздух. В Западния

Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Валежите ще отслабнат, и в доста региони ще спрат. В Източна България през по-голямата част от деня ще се остане топло за първата половина от декември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР