Дъждове на много места в страната в следващите 48 часа,

...
Дъждове на много места в страната в следващите 48 часа,
Коментари Харесай

Дъждове на много места в страната в следващите 48 часа

Дъждове на доста места в страната в идващите 48 часа, сочи прогнозата на синоптиците. Това ще стане под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон.

През нощта превалявания най-вече от дъжд ще има в Западна България. Ще продължи да вали и на следващия ден денем, като до вечерта преваляванията ще обзет и източните региони.

Предупреждение от първа степен за обилни количества е в действие в 10 области. Очакванията са за сумарни превалявания в Западна и Централна България до към 30-40 литра на кв.м, като с понижението на температурите в западната половина от Дунавската низина, Предбалкана и по високите полета дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка.

Валежите ще продължат и през нощта против вторник, като в множеството региони ще са от сняг. Максималните температури ще са сред 3° и 8°.

Границата сред дъжд и сняг в планините ще е на към 1200м надморска височина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – мощен югоизточен вятър.

И към времето в Европа – на доста места ще продължи да вали – и дъжд, и сняг. Облачно, мъгливо и студено ще е в Северна Европа и Прибалтика. По Средиземноморието преваляванията ще са обилни.

Съществени количества ще има и в западните и южните региони на Балканите, В северозападната половина от полуострова ще превалява сняг, а в останалите региони - дъжд.

У нас, във вторник захлаждането ще продължи и в по-голямата част от страната ще вали сняг, само че преваляванията ще отслабват и в сряда единствено на обособени места едва ще превалява. Температурите ще се намалят още. Не единствено утринните, само че и дневните в доста региони ще са негативни.

През идващите дни ще бъде слънчево. В четвъртък сутринта ще е доста студено, само че денем ще стартира стопляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР