Дъждът завири някои части на София, сн. БГНЕС Разразилата се

...
Дъждът завири някои части на София, сн. БГНЕС Разразилата се
Коментари Харесай

Порои отново наводниха градове в Южна България


Дъждът завири някои елементи на София, сн. БГНЕС

Разразилата се стихия в късните часове в сряда, тук-там съпроводена и със мощен вятър, провокира завирявания в София и наводни улици и къщи в Перник, Пловдив, Пазарджик, Чирпан, Хасково и Димитровград.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха за десетки сигнали за наводнени улици, изби, приземни етажи, както и за паднали дървета. Екипите на пожарната оказват помощ за отводняването им. Няма данни за бедстващи или потърпевши хора от бурята.

В София най-силни са били преваляванията в регионите " Кремиковци ", " Искър ", " Слатина ", " Витоша ", заяви Столичната община. Екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " незабавно са излезли на терен. Те работят по два сигнала за завиряване в регионите " Искър " и " Слатина ", както и по сигнали за паднали клони. Заради завиряването на моста при гара Искър краткотрайно е бил изменен маршрутът на рейсове 8 и 14. Временно е било спряно и трамвайното придвижване по линия 10 през " Триъгълника " заради аварирал трамвай.

Столичните пожарникари са работили по 15 сигнала до 19:30 часа, заяви Министерство на вътрешните работи.

Колегите им от Пловдив, Пазарджик и Пещера работят по общо 10 сигнала. Толкова са и сигналите в Чирпан.

След интензивните превалявания в Перник в пожарната работа са постъпили към 25 сигнала.

В Хасково и Димитровград, където дъждът е бил съпроводен със мощен вятър, са получени четири сигнала за паднали дървета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР