Дъждът, който се изсипа над Лондон късно снощи, прекъсна двубоя

...
Дъждът, който се изсипа над Лондон късно снощи, прекъсна двубоя
Коментари Харесай

Дъжд прекъсна мача на Гришо в Лондон, доиграват го днес

Дъждът, който се изсипа над Лондон късно нощес, прекъсна дуела на Григор Димитров против Франсис Тиафо от трети кръг на Откритото състезание на Англия по тенис.

Българинът поведе с 2:0 (6-2, 6-3). В третата част при задатък за американеца с 2-1 и 30-0 на сервис на Димитров, дуелът бе спрян малко преди 22 ч. наше време.

Мачът сред двамата ще бъде възобновен на Корт номер 2 не по-рано от 14:30 часа българско време. Преди това там ще се играе мачът при дамите сред някогашната финалистка на Ролан Гарос Маркета Вондрушова и Мари Бужкова, и двете от Чехия.

 Снимка: БГНЕС/EPA

След неуверен старт в предходните си два дуела в Уимбилдън, в този момент Димитров бе фокусиран и безапелационен. Той направи два пробива в откриващия сет, който започва с пет доминирани от сервиращите гейма. Във втората част обстановката бе идентична, само че този път първата ни ракета осъществя единствено един брейк. При 2-1 за Тиафо и 30-0 на сервис на Гришо в третия сет, над Лондон стартира да се излива дъжд, който наложи спирането на мача и доиграването му през днешния ден следобяд.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Българинът води на американеца с 2-1 победи в директните конфликти, като за последно двамата играха на Аустрелиън Оупън през 2019, когато Тиафо се наложи в четири оспорвани сета.

Победителят от мача им на Уимбълдън ще играе на осминафиналите с шестия в схемата Холгер Руне, който в профил Алехандро Давидович Фокина.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР