Дъжд в Лондон отложи първия мач на Григор Димитров на

...
Дъжд в Лондон отложи първия мач на Григор Димитров на
Коментари Харесай

Дъжд отложи първия мач на Григор Димитров в "Куинс" за сряда

Дъжд в Лондон отсрочи първия мач на Григор Димитров на шампионата от сериите АТП 500 в " Куинс ". Българският тенисист трябваше да се изправи против 18-годишния канадски гений Феликс Оже-Алиасим в финален дуел на централния корт, само че срещата беше преместена за сряда.

С тази среща някогашният №3 в света би трябвало да открие сезона си на трева.

Мачовете за деня трябваше да стартират в 14 часа българско време, само че непрекъснати превалявания над Лондон объркаха цялата стратегия. Няколко пъти спираше, а уредниците приготвиха кортовете, само че на вятъра, откакто преваляванията се подновяваха.

При последното възобновяване на програмата (16.40 часа локално време) уредниците оповестиха, че в случай че изискванията разрешават ще се изиграе единствено по един мач на двата корта. Всички останали срещи са планувани за сряда.

UPDATE

Stan Wawrinka vs. Dan Evans on Centre Court and Jay Clarke vs. Lucas Pouille on Court 1 are still scheduled for today, not before 5:00 pm.

All other matches have been postponed for the night. #QueensTennispic.twitter.com/ztrWE0uvGq
— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) June 18, 2019

Димитров, който е първенец в " Куинс " от 2014 година, в никакъв случай до момента не е играл против 21-ия в ранглистата Оже-Алиасим. Канадският гений към този момент натрупа инерция на трева, като игра край на шампионата в Щутгарт, който загуби от Матео Беретини.

С шампионата в " Куинс " Димитров ще се готви за началото на " Уимбълдън " (1 юли). През предходната година в конкуренцията българинът доближи до втори кръг, където загуби от Новак Джокович.

" Предвид последните няколко месеца в действителност си поисквам да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм постоянно когато стартира сезонът на трева. Дойдох тук малко по-рано, с цел да се приготвя. Сега ще виждам по какъв начин се представям във всеки обособен мач и ще пробвам да играя добър тенис ", сподели Димитров преди шампионата.

Бившият №3 в света е зареден с сила и надъхан позитивно. " Знам, че в случай че продължа в същия дух, резултатите ще се върнат. "

Какво следва за Григор Димитров в сезона на трева четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР