Дъжд от камъни и всякакви предмети е залял екипите на

...
Дъжд от камъни и всякакви предмети е залял екипите на
Коментари Харесай

Нападнатите от роми журналисти: Опитаха се да ни убият, оцеляхме като по чудо!

Дъжд от камъни и всевъзможни предмети е залял екипите на телевизия СКАТ през вчерашния ден към обяд в региона на Северната промишлена зона край ж. к. „ Славейков ”. Репортерите Кеворк Дадурян и Георги Костадинов, операторите Светлан Атанасов и Степан Дадурян са отишли да отразят сигнал за следващия незаконен лагер, само че са посрещнати като на война от озверелите роми.

„ Още щом слязохме от колата, към нас полетя канонада от камъни. Беше ужасно! Като по знамение няма потърпевши. Опитаха се да ни убият. Трябва ли да се стигне до съдбовен край, с цел да се разчисти тази язва? Защото аз съм сигурен, че сходно нещо ще се случи, тъй като това са роми от Ямбол и Сливен, които са по-агресивни. Там би трябвало да има засилено полицейско присъствие”, описа пред Флагман Кеворк Дадурян.

По неговите думи нападателите са били над 10 души. Към момента хванатите са шестима. „ Слава Богу, че успяхме да се скрием и да избегнем по-сериозен инцидент”, разяснява журналистът.

„ Изведнъж от нищото изскочиха към 15 индивида и започнаха да хвърлят по нас каквото им попадне – тухли, бутилки, пръчки. Положението беше много напечено”, сподели Георги Костадинов. Двамата с Кеворк са били уцелени по телата и се разминали с по-леки пострадвания, само че не по този начин стоят нещата с операторите, които са откарани с кола за спешна помощ. Светлан Атанасов има рани по главата, а Степан Дадурян е ударен по ръцете.

Това е второто нахлуване против сътрудниците от ТВ СКАТ от жителите на противозаконното гето единствено в границите на месец. В средата на февруари те още веднъж бяха посрещнати с канонада от камъни от сливенските роми.

Припомняме, че чиновници на УКОРС и служители на реда от Второ РУП организираха акция по събарянето на циганското котило преди по-малко от месец. Но очевидно мургавите хитреци още веднъж са се настанили на обичаното си място. Районът е привлекателен за пришълците от Сливен, като там нерядко стават произшествия с съдбовен край. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР