Дъжд и гръмотевици прогнозират и за днешния следобед синоптиците. Купести

...
Дъжд и гръмотевици прогнозират и за днешния следобед синоптиците. Купести
Коментари Харесай

Идат гръмотевици и дъжд следобед

Дъжд и гръмотевици предвиждат и за днешния следобяд синоптиците. Купести облаци и превалявания ще има най-много в Западна и Централна България. Макар и интензивни, дъждовете ще са краткотрайни, излиза наяве от прогнозата за времето. В Източна България вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Максимални температури - сред 19° и 24°, в София – към 21°, предвиждат още синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за май, след обяд ще се намали.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода 17°-19°. Вълнението на морето 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 5°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР