Daimler с предупреждение за ефектите от търговската война за автомобилния

...
Daimler с предупреждение за ефектите от търговската война за автомобилния
Коментари Харесай

Daimler очаква по-ниска госишна печалба заради опасността от търговска война

Daimler с предизвестие за резултатите от комерсиалната война за автомобилния бранш

Още по тематиката
Тръмп възнамерява нови мита върху китайски артикули

Опасенията са, че нито една от двете страни няма да отстъпи в очертаващата се комерсиална война
19 юни 2018
Колко ще изгубят американските компании от митата против Китай

Технологичните производители и петролните компании ще са измежду най-потърпевшите от комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин
18 юни 2018
Китай и Европейски Съюз дават отговор на американските мита

Пекин ще наложи контрамита на стойност 50 милиарда $
17 юни 2018
Съединени американски щати се готвят да наложат митата против Китай макар напредъка при комерсиалните договаряния

Ако те влязат в действие, Пекин най-вероятно ще отговори в границите на часове
14 юни 2018 Германският авто производител Daimler предизвести, че напрежението в международната търговия ще удари по продажбите на компанията, и понижи прогнозите си за облага през 2018 година Съобщението намали в края на седмицата автомобилните акции до 9-месечно дъно на европейските пазари и идва ден откакто шефове на централни банки обявиха, че развиването на комерсиална война е най-голяма опасността пред международната стопанска система.

Предупреждението

Германският производител на коли е първата огромна компания, която насочи предизвестие за отрицателния резултат от комерсиалната политика. Според компанията по-високите цени за американските коли на китайския пазар ще се отразят на продажбите. Въпреки че Daimler e основана в Щутгарт, компанията има огромни фабрики в Съединени американски щати, чиято продукция се изнася в Китай.

През първото тримесечие на 2018 година Mercedes - благосъстоятелност на Daimler, продаде рекорден брой коли, частично заради продажбите на SUV модели, създавани в Съединени американски щати, и продават в Китай, който е и най-големият пазар на компанията.

Притесненията

Новите мита на Китай от 25% ще обиден американски артикули на стойност 34 милиарда $, в това число и коли, и влизат в действие на 6 юли. Те бяха признати незабавно откакто американският президент Доналд Тръмп наложи цени на китайския импорт.

Заплахите на администрацията на Тръмп за налагането на цени върху спомагателните китайски артикули през последните дни ускориха опасенията за комерсиална война. Въпреки че до момента вложителите бяха " тихи " в мненията си за назряващата комерсиална война сред най-големите стопански системи в света, паниките стартират да се демонстрират.

Daimler съобщи, че митата са " решителен фактор " за предизвестието за по-слаби резултати. Очакваните продажби на SUV моделите понижават, а предстоящите разноски (не изцяло трансферирани на клиентите) се усилват поради предстоящите нови цени.

Акциите на автомобилните производители

Автомобилната промишленост е изключително обезпокоена от новите мита, защото множеството компании имат големи интернационалните вериги за доставки.

Daimler поведе спада на акциите в четвъртък, като загуби 4.5% от пазарната си стойност. Книжата на BMW се намалиха с 3.1%, на Peugeot с 2.4%, а тези на Volkswagen, която продава повече коли в Китай, в сравнение с всеки различен задграничен производител, изгубиха 2.8%.

Мнението на централните банки

На срещата в Португалия шефовете на Федералния запас на Съединени американски щати, Европейската централна банка, централните банки на Япония и Австралия показаха терзанието си за комерсиалния спор, като акцентираха, че следствията към този момент са явни.

" Промените в комерсиалната политика може да ни накарат да сложим под подозрение вероятността пред световната стопанска система ", сподели ръководителят на Фед Джером Пауъл.

Президентът на ЕЦБ Марио Драги съобщи, че е прекомерно рано да се направи оценка на въздействието на ескалацията на комерсиалните цени сред Съединени американски щати и нейните сътрудници, само че няма причина за оптимизъм.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР